Joan Vila, alcalde d’Aiguafreda, nou president del Consorci Besòs Tordera

El fins ara vicepresident agafa així el relleu a Sergi Mingote, qui ha estat al capdavant de l’ens des de 2011

Política

Mingote i Vila en una presentació a la seu del Consorci
Mingote i Vila en una presentació a la seu del Consorci

Aiguafreda, Vallès Oriental

La junta general del Consorci Besòs Tordera ha escollit per unanimitat Joan Vila, alcalde d’Aiguafreda, nou president de l’organisme. Vila agafa el relleu al socialista Sergi Mingote, després que aquest hagi deixat l’alcaldia de Parets del Vallès.

Mingote va ser nomenat president per primer cop el novembre de 2011 i va ser ratificat novament l’any 2015, després dels comicis municipals celebrats al maig. Per la seva banda, Joan Vila, del PDeCAT, ha format part durant tots dos mandats de la comissió executiva de l’ens com a vicepresident.

Vila serà el president fins a finalitzar l'actual mandat municipal, ja que ha anunciat que no es presentarà a les eleccions municipals del 2019.

D’altra banda, la vicepresidència que ocupava fins ara Joan Vila passa a mans del regidor socialista de l’Ajuntament de Granollers Albert Camps, qui ha estat durant tot aquest mandat membre de la comissió de govern com a responsable de la subconca Congost.

La resta de vicepresidències es mantenen igual, amb Pere Grivé, regidor republicà de Llinars del Vallès, i Neus Garcia, regidora ecosocialista de Santa Perpètua de Mogoda, al capdavant.

Per a Vila “és un orgull i un honor passar a liderar els projectes i les línies de futur que hem establert aquests darrers anys, sempre d’una manera consensuada i tenint en compte totes les sensibilitats”. “Hem de continuar fent passos endavant i continuaré treballant per aconseguir-ho”, ha matisat.

Per la seva banda, Sergi Mingote ha manifestat la seva satisfacció davant el nomenament de Vila com a nou president. “Tinc una magnífica relació personal i professional amb en Joan Vila, hem treballat plegats, colze a colze durant set anys, i compartim la mateixa visió sobre com hem de preservar els nostres entorns fluvials”, ha apuntat.

“Des del primer dia que vaig assolir el repte d’esdevenir president del Consorci, sempre he dit que els rius no tenen ni entenen de colors polítics, i d’aquesta manera hem treballat”, ha conclòs.

 

Edicions locals