El Rebost, la nova botiga solidària d'aliments de Càritas a Parets

Un sistema de cupons permetrà als usuaris de Serveis Socials triar aliments segons les seves necessitats

Societat

El local també acollirà la seu local de Creu Roja i la de la recentment creada Parets Solidari.
El local també acollirà la seu local de Creu Roja i la de la recentment creada Parets Solidari.

Parets del VallèsJaume Ribell

Tot està a punt per a la imminent obertura del Rebost, la nova botiga solidària que Càritas obrirà a Parets, en col·laboració amb el Banc d'Aliments i els Serveis Socials de l'Ajuntament. El nou espai, que també unificarà les seus de Creu Roja i l’associació recentment creada Parets Solidari, permetrà als usuaris triar els aliments gràcies a un sistema de cupons.

Segons les necessitats de cada família atesa pels Serveis Socials municipals, es lliuraran una sèrie de tiquets que es podran bescanviar “com si fos en una altra botiga qualsevol”, indica Antonio Villa, president de Parets Solidari. “Fins ara, es repartien els lots d’aliments ja preparats. Ara podran anar allà i ‘comprar’ com en un súper en funció del que necessitin, fet que també millora la dignitat dels usuaris”, afegeix. A més es millora molt la logística, ja que abans els lots es repartien al centre parroquial, on no hi ha muntacàrregues. Es va plantejar a l’Ajuntament instal·lar un elevador, però no era competència seva. Així doncs, es va buscar una alternativa.

I la van trobar al carrer Sant Antoni 34, on es trobava la ferreteria Pujol, que havia tancat portes recentment per falta de continuïtat familiar del negoci. L'Ajuntament es va interessar “i des de finals d’any passat, tenen el local llogat”, explica Núria Pujol, que a més és també una de les set persones que ha creat Parets Solidari. “La nostra serà una tasca més d’acompanyament: gent gran que viu sola, que necessita algú que els hi faci la compra o els hi vagi a la farmàcia, o simplement que els hi facin companyia o els llegeixin un llibre...”, explica. Per això comptaran amb la col·laboració de Creu Roja, “que s’encarregarà de la formació dels voluntaris”.

Parets Solidari

D’aquesta manera, el nou espai servirà per acollir El rebost a la planta baixa, i a la primera planta oficines de treball tant per Parets Solidari com per Creu Roja, que des de fa un temps tenia un local cedit al casal de Ca n’Oms. “D’aquesta manera s’unifica tot en un espai, per que tots tenim objectius comuns”, indica Villa. De moment, durant aquesta setmana l’associació ha estat present amb paradetes als dos mercats setmanals (el de dilluns a l’Eixample i el de dimecres al Barri Antic), però es donarà a conèixer oficialment amb dos actes que tindran lloc el proper dimarts dia 12, a les 18 h, a Ca n’Oms, i el dijous 14 , també a les 18 h, al casal de Can Butjosa.

A falta de finalitzar les obres d'adeqüació del local, en breu s'anunciarà la data d'inauguració del nou espai.

Estat de les obres d'adeqüació de l'espai del c/ Sant Antoni 34 aquest mateix dimecres al migdia, amb el local ja ple dels palets del Banc d'Aliments.

Edicions locals