L’Ametlla permetrà fer topless a les piscines municipals

231 dones de les 379 que han participat en la votació s'han decantat per aquesta opció

Societat

Les piscines de Ca l'Arenys
Les piscines de Ca l'Arenys

Ametlla del Vallès

El 60,9% de les dones que han participat en la consulta està a favor de permetre fer topless a les piscines municipals. Els resultats de la consulta són vinculants, de manera que ara s’iniciarà el procediment per canviar la normativa de les piscines de Can Camp i Ca l’Arenys.

L’Ametlla del Vallès permetrà practicar el topless a les piscines de Can Camp i Ca l’Arenys després que el 60,9% de les dones que han participat a la consulta sobre permetre o no aquesta pràctica s’hagi decantat per aquesta opció.

Fins el dia 10 de juny, un total de 379 dones majors de 16 anys i empadronades a l’Ametlla del Vallès han participat a la consulta proposada per l’àrea de participació de l’Ajuntament. D’aquestes, 231 (60,9%) han votat a favor de que es permeti fer topless, mentre que 148 (39,1%) hi han votat en contra.

Tal com es va comprometre l’equip de govern, els resultats d’aquest procés participatiu són vinculants, de manera que immediatament s’iniciarà el procediment per canviar la normativa de les piscines del poble.

La regidora de Participació, Dolors Ferrer, es mostra “molt satisfeta d’haver fet la consulta, sobretot per l’alta participació que ha tingut” –és el procés participatiu amb més participació dels fets a data d’avui–, i per “haver pogut donar veu a la ciutadania i aplicar la voluntat de la majoria”.

La decisió d’endegar aquest procés participatiu és fruit d’un compromís polític de l’equip de govern va adoptar després de la controvèrsia generada l'estiu passat i després de consultar-ho amb l’Observatori d’Igualtat de Gènere de la Generalitat de Catalunya, organisme que va aconsellar que les persones consultades fossin les afectades.

 

Edicions locals