Joan Torrent va ser el convidat d’honor del 38è aniversari de la penya blaugrana de Parets

L’acte també va comptar amb la participació del popular periodista esportiu Carlos Pérez de Rozas

Societat

D'esquerra a dreta: Joan Torrent, Montserrat Seguer, Francesc Juzgado, Esteve Nadal i Carlos Pérez de Rozas.
D'esquerra a dreta: Joan Torrent, Montserrat Seguer, Francesc Juzgado, Esteve Nadal i Carlos Pérez de Rozas. | Ona Cervera

Parets del VallèsJaume Ribell

Un centenar de persones van celebrar aquest diumenge el 38è aniversari de la penya blaugrana de Parets amb el tradicional dinar de germanor, que va tenir lloc al restaurant Llevant Park.

El convidat d’honor d’enguany va ser l’exjugador Joan Torrent, vicepresident de la colla de veterans del FC Barcelona. Torrent va coincidir amb Josep Seguer, el també exjugador paretà que dona nom al camp de futbol municipal, i de qui va dir que “va ser un gran jugador d’aquest club, formant part d’una de les seves millors defenses. Junt amb Rifé, Eladio, Sadurní... per allà no passava ningú!”.

I va recordar una entranyable anècdota de cóm Seguer el va ajudar quant el va conèixer: “Quant vaig fitxar pel Barça, a finals els anys 50, amb l’Helenio Herrera d’entrenador, jo era un nen, i ell ja era dels veterans de la plantilla i un dels meus ídols. Estàvem al vestidor abans de saltar al camp en el que era el meu primer partit, i a sobre debutant com a titular. I com em devia veure la cara que feia, se’m va acostar i em va dir: ‘Quant anys tens’ ‘18’, vaig dir-li. I com un pare em va agafar i em va dir ‘mira, sé que ara estàs molt nerviós. Però tu l’únic que has de fer és sortir allà a fora i menjar-te el camp com saps fer i estic segur que faràs’. I aquell consell l’he dut al cap tota la meva carrera cada cop que tenia que sortir a jugar, ja fos amb el Barça com amb el Sabadell o Las Palmas”.

Tenint en compte que, posteriorment, Seguer també seria entrenador del Barça, es pot prendre com tot un precedent del cèlebre ‘salid, y disfrutad’ que Johan Cruyff va dir als seus jugadors just abans de sortir a jugar la final de Wembley de 1992 que va acabar amb la primera Copa d’Europa pel club.

“Un orgull de penya”

Això ja no ho va dir Torrent, sinó el popular i televisiu periodista esportiu Carlos Pérez de Rozas. “He vingut molts cops al dinar d’aniversari de la penya de Parets, on sempre m’hi trobo com a casa. I fins enguany no sabia una cosa per la qual vull fer un petit homenatge a un home: el Ramon Domingo, que té un carnet on posa que és el soci número 59. I una penya que té al soci 59 en un club tant gran, amb tants socis, amb tants anys d’història... és un orgull de penya”.

També van haver-hi parlaments de Montserrat Seguer, filla del jugador, el vicepresident de la penya, Esteve Nadal (ja que el president, Quim Esteve, no va poder assistir per motius familiars) i el nou alcalde, Francesc Juzgado, per acabar fent cua davant altres dues assistents mudes a l’acte: la Lliga i la Copa aconseguides aquesta temporada, i amb qui tothom que va voler es va fer fotos de record.

Edicions locals