L'Ajuntament de les Franqueses instal·larà càmeres de videovigilància als polígons

El consistori estudia construir una passera per a vehicles al gual de Cal Forcaire, al polígon Pla de Llerona

Economia

Assistents al Fòrum Empresarial de les Franqueses, celebrat dimecres a Can Ribas
Assistents al Fòrum Empresarial de les Franqueses, celebrat dimecres a Can Ribas | Ajuntament de les Franqueses

L’Ajuntament de les Franqueses ha enllestit l’estudi de viabilitat de la instal·lació de càmeres de videovigilància als polígons industrials del municipi. La proposta és col·locar-ne 10 en punts estratègics de les zones industrials i cobrir així la demanda de millores de la seguretat feta per l’Associació d’Empresaris de Polígons (AEP) ja fa uns mesos. El cost d’aquest sistema és de més de 70.000 euros. Ara, l’Ajuntament i l’Associació treballaran conjuntament per fer realitat el projecte en els propers mesos.

La millora de l’accessibilitat als polígon industrials és una altra de les demandes de l’AEP. La primera mesura serà la connexió del sector V amb la Ronda Nord, que fa unes setmanes ja va anunciar el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat. Però darrera d’aquesta actuació, tal i com anunciava l’alcalde, Francesc Colomé, "en vindran més". Una és l’estudi de la construcció d’una passera sobre el Congost a la zona del gual de Cal Forcaire, situat entre els polígons Pla de Llerona i Can Castells de Canovelles, per fer una connexió per a vehicles amb el sector V del polígon Congost de les Franqueses. També està en fase d’estudi la connexió per a vianants entre Bellavista i el Ramassar.

Un nombrós grup d’empresari de les Franqueses han conegut avui aquestes mesures durant la celebració del tercer Fòrum Empresarial dels Polígons Industrials de les Franqueses.

Durant la trobada s’han presentat les darreres actuacions de l’associació, que ja representa gairebé al 20% dels empresaris del municipi i s’han realitzat dues sessions monogràfiques sobre els canvis en la legislació europea sobre protecció de dades i les oportunitats que l’arribada de la tecnologia 5G donarà a les empreses.

A l’acte hi ha assistit una 30a d’empreses i ha comptat amb la presència de l’alcalde, Francesc Colomé i del president de l’AEP, Jordi Deumal.

Edicions locals