Quatre noies de Mollet creen el primer equip femení que competirà a la cursa Garmin Team Trail

El recorregut és de 200 km per muntanya entre Casteller de n'Hug i Sant Cugat del Vallès

Esports

Quatre noies de Mollet creen el primer equip femení que competirà a la cursa Garmin Team Trail
Quatre noies de Mollet creen el primer equip femení que competirà a la cursa Garmin Team Trail

Mollet del Vallès, Parets del VallèsSergi Escudero

Luisa Rey, Ruth Luis, Gemma Macian i Geanina Hornea, les quatre de Mollet del Vallès, participaran aquest cap de setmana en la segona edició de la cursa de muntanya per equips Garmin Team Trail amb l’equip Runners Parets 42.2, format per vuit noies. Les altres quatre són Judith Cinca, Silvia Agut, Esther Vázquez i Carmen Martínez. Tenen entre 35 i 47 anys i cap d’elles va participar l’any passat en aquesta prova, que té 200 km de recorregut entre Castellar de n’Hug i Sant Cugat del Vallès, repartits en 8 etapes d’entre 20 i 30 km cadascuna.
 

Són el primer equip íntegrament femení que correrà la Garmin. Les altres noies participants corren en equips mixtes. “L’any passat ja volíem participar-hi, però no vam poder perquè teníem altres projectes. Aquest any la idea era fer-ho doblant etapes perquè no pensàvem que poguéssim aconseguir ajuntar tantes noies. Al final som vuit, el màxim permès aquest any. Teníem clar que l’equip havia de ser completament femení. Volem demostrar que les noies podem fer aquestes curses i crear un precedent per a que l’any vinent s’animin altres equips femenins”, explica Gemma Macian. “Normalment les noies joves no fan muntanya i les madures tenim unes càrregues familiars i de treball que no ens permeten dedicar-hi massa temps. Una cursa com aquesta implica molta preparació”, afegeix.

De les vuit la que fa menys temps que es dedica a la muntanya és Geanina, qui fa dos anys que córrer però només cinc mesos que ho fa per la muntanya. “Abans feia ciclisme. La veritat és que al principi em costava seguir-les”, comenta rient. La primera etapa, dissabte, la farà Esther Vázquez i acabarà la competició diumenge Ruth Luis. “És una gran responsabilitat. No puc fallar perquè totes m’estaran esperant a la meta per celebrar-ho”.

No competeixen en cap categoria perquè el mínim d’equips per a crear-ne una és de tres. “L’objectiu principal és acabar, però anem a per totes per fer el millor temps possible. Som molt competitives i totes sabem el que anem a fer”, afirma Macian.

 

Edicions locals