Oncovallès regala perruques als malalts de càncer

La fundació recapta fons per poder sufragar el cost i la col·locació de les perruques entre els malalts

Societat

Oncovallès regala perruques als malalts de càncer
Oncovallès regala perruques als malalts de càncer

Vallès OrientalLaura Ortiz

La pèrdua de cabells entre els malalts oncològics pels efectes secundaris de tractaments com la quimioteràpia és un dels principals punts que afecta la seva autoestima. Per aquest motiu, la Fundació Oncovallès ha posat en marxa el projecte No et tallis un pèl, apadrina una perruca, una campanya amb què l'entitat posa a disposició dels malalts de càncer i de manera gratuïta perruques, un element estètic que "ajuda a alleujar el patiment. De vegades la pèrdua de cabells és pitjor rebuda que el mateix diagnòstic", apunta Carme Grau, coordinadora d'Oncovallès.

Amb la col·laboració de l'empresa de perruques Marvi, la fundació disposarà d'un ampli catàleg de perruques entre les quals podran triar els malalts en una primera visita. "Si no hi arribem a temps i els cabells ja han començat a caure, aquell mateix dia es rasura el cap i hi col·loquem el postís", diu Grau, "si no, durant una setmana els malalts poden pensar-se quin model triaran i col·locar-lo en una segona trobada". Per acabar el procés, en una tercera visita s'explica al pacient com conservar la perruca, que, en aquest cas, serà de cabell sintètic, un material que, segons Víctor Badia, gerent de Marvi, "és molt més fàcil de mantenir durant els vuit o nou mesos que pot durar el tractament de quimioteràpia", apunta.

De mitjana, el cost de la perruca i de la seva col·locació, que assumeix Oncovallès, serà d'uns 150 euros, un preu molt rebaixat respecte als preus de mercat d'aquestes perruques que "estan entre els 300 i els 500 euros", diu Badia. Per finançar el projecte, Oncovallès ha posat en marxa la campanya d'apadrinament en què poden participar particulars, empreses i institucions. De moment, la fundació ha aconseguit fons per tirar endavant el projecte, obert a tot el Vallès Oriental, durant un any, durant el qual la previsió és lliurar entre 300 i 350 perruques.  
 

Edicions locals