Núria Feliu, Enric Majó i Carme Sansa participaran al Cap de Setmana Groc de Caldes

Una vintena d'entitats organitzen activitats per les llibertats fins diumenge

Cultura, Societat, Política

Caldes de Montbui

La bufanda groga més llarga de Catalunya dóna el tret de sortida aquesta tarda (17 h) a un grapat d'actes a favor de la llibertat que han organitzat una vintena d'entitats durant tot el cap de setmana a Caldes de Montbui. Un tros de la bufanda es penjarà a les Cases dels Mestres i s'anirà desplegant al llarg d'una cercavila que començarà a la plaça de Catalunya i acabarà a la presó, on se'n penjarà una altra part. Després, es plantarà la presó mòbil a la plaça de Can Rius.

A partir de les 20.30 h es projectarà A presó! Reflexions en veu alta sobre la reclusió, un projecte produït per l'associació la Garriga Secreta i organitzat pel Grup de Suport a Raül Romeva que comptarà amb intervencions de l'advocat i historiador Joan Garriga i de l'objector de consciència Pepe Beunza. La música del duet d'Indesinenter (Laura Garriga i Carles Riba) posarà el punt final a l'acte.
 
Dissabte, la jornada començarà amb una recollida de creus grogues al Parc de l'Estació (11 h) amb la intenció de plantar-les a la Llana (12 h), on s'hi arribarà fent una cercavila amb els castellers calderins i els bastoners i castellers de Sant Cugat. Tots ells actuaran després de la plantada.
 
A la tarda, la presó mòbil s'instal·larà al carrer Marquès (17 h) i a partir de les 19 h hi ha prevista una lectura poètica amb Núria Feliu, Enric Majó, Carme Sansa, Pepa Arenós i Glòria Martí. L'acte serà a la Cooperativa 70, on Caldes Groga també interpretarà Lliga amb un llaç groc el riure.
 
De nou, diumenge la presó mòbil es traslladarà i es pantarà al Parc de l'Estació (10 h), on s'organitzaran tallers per fer ocells de paper, activitats de pintacares infantils i també hi haurà actuacions de la colla gegantera de Caldes i parades d'entitats en suport dels presos polítics.
 
El mateix espai acollirà a partir de les 11.30 h una xerrada sobre la llibertat d'expressió amb la periodista Sara Blázquez, l'advocat d'Alerta Solidària David Aranda i Dani Vilaró, d'Amnistia Internacional Catalunya. Després, hi ha previst un vermut musical i un dinar popular. En l'àpat intervindran Diana Riba, parella de Raül Romeva, la portaveu d'ERC Marta Vilalta i l'alcalde Jordi Solé.
 
A partir de les 16.45 h tindrà lloc l'espectacle Extremera Guai, a càrrec del Grup Escènic Casino, i un concert de tarda amb Panda, Com Vulguis i una jam session. L'encesa groga de la Godra, organitzada pel Ball de Diables de Caldes al mateix Parc de l'Estació (18.30 h), posarà el punt final al programa d'activitats.

Edicions locals