Fachin: 'Catalunya està dividida entre una majoria demòcrata i una minoria que nega la veu als ciutadans'

L'exdiputat ha presentat el llibre 'Informe Urgent' a la plaça de l'Espolsada de Corró d'Avall

Política

Fachin, durant la xerrada a la plaça de l'Espolsada de Corró d'Avall - Fotografia: Mireia Carles
Fachin, durant la xerrada a la plaça de l'Espolsada de Corró d'Avall - Fotografia: Mireia Carles

les FranquesesMireia Carles

Albano-Dante Fachin,  exdiputat de Catalunya Sí que es Pot i exsecretari general de Podem Catalunya, va presentar dimecres a la plaça de l'Espolsada de Corró d'Avall el llibre Informe Urgent, que ha escrit conjuntament amb l'exdiputada, Àngels Martínez Castells.

Fachin va explicar que aquest llibre ha nascut arran de la situació que ha viscut i viu el país darrerament, i que intenta fer un repàs de l'última legislatura i de les experiències que Fachin i Martínez van viure dins del grup polític. "És una manera de compartir les reflexions de tot el que es viu dins de les institucions i del parlament, ja que des de fora la gent no hi té cap accés", ha assegurat Fachin.
 
Com va explicar, l'objectiu dels dos autors era transmetre a través del llibre les reflexions que ells mateixos han tingut després d'haver format part d'un grup parlamentari i que, fruit d'aquestes reflexions, la societat entengui el que ha passat i pugui decidir quins camins emprendre a partir d'ara. "Ara hem de trobar la manera que la societat actuï conjuntament", va remarcar.
 
L'exdiputat també va fer una anàlisi de la situació amb què es troba el país actualment, remarcant el ressò del referèndum i la manifestació de l'1 i el 3 d'octubre. "Hem vist com el resultat del referèndum no s'ha aplicat", va corroborar. També va reflexionar sobre quin ha de ser el paper de l'esquerra no independentista i va fer explícit que la societat no està fracturada entre independentistes i no independentistes, sinó "entre una gran majoria que és demòcrata i una minoria que nega la veu als ciutadans".
 
L'acte va estar organitzat pel CDR de les Franqueses, la secció local de l'Assemblea Nacional Catalana i la llibreria l'Espolsada.

Edicions locals