Sagalés diversifica el negoci i aposta pel transport sanitari i la gestió de bicicletes

La companyia molletana es queda amb Ambulancias Lafuente, de Rubí, i guanya el 'bicing' de Bilbao

Economia

Un dels últims models de bus híbrid incorporats per la companyia
Un dels últims models de bus híbrid incorporats per la companyia

Martorelles, Mollet del Vallès

Després d’un pla ambiciós de renovació i modernització de la seva flota d'autobusos, impulsat els últims anys, l’empresa de transports Sagalés, amb seu a Mollet, ha fet un pas més per diversificar el seu negoci i esdevenir un operador de serveis globals de mobilitat.

Si fins l’any passat el gruix del negoci era la gestió del transport urbà en ciutats com Mollet, Granollers, Manresa i Vic i la gestió de més de 100 línies interurbanes en concessió, aquest 2018 s’ha optat per créixer fora de Catalunya i entrar en altres sectors de transport, com el sanitari o la gestió de bicicletes públiques.

D’una banda, fa pocs mesos Sagalés va adquirir la unitat productiva d'Ambulancias Lafuente, una empresa de Rubí que la tardor passada va presentar concurs de creditors. Enguany l’empresa es dedicarà a reestructurar i equilibrar la nova filial, que opera a l’àrea de Barcelona, ​​Tarragona i Lleida sobretot amb clients privats (mutualitats, asseguradores i el RACC, per exemple), però també amb ajuntaments i el Servei d'Emergències Mèdiques.

D’altra banda, Sagalés també preveu signar pròximament un contracte per gestionar el servei de bicicletes públiques de Bilbao, el Bilbon Bizi. En aquest cas es preveu que Sagalés sigui el soci minoritari en una aliança amb la companyia alemanya Nextbike.

Sagalés va facturar l’any passat 80 milions d'euros, gairebé la mateixa xifra que l’any anterior. Del total de vendes, un 70% procedeixen de la xarxa de línies regulars, mentre que la resta es divideixen entre els seus serveis discrecionals, immobiliaris i de manteniment de flotes. Després de les últimes operacions, Sagalés comptarà amb un miler d'empleats i incrementarà la seva flora de vehicles en unes 75 unitats, fins als 625.

 

Edicions locals