S'inaugura al poble de Montseny una exposició itinerant que pretén garantir la conservació del tritó i el seu hàbitat

La mostra recorrerà els 18 municipis del Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny

Societat

S'inaugura al poble de Montseny l'exposició itinerant que pretèn garantir la conservació del tritó i el seu hàbitat
S'inaugura al poble de Montseny l'exposició itinerant que pretèn garantir la conservació del tritó i el seu hàbitat | Zoo de Barcelona

Montseny

El Casal de Cultura del poble de Montseny presentarà dimecres (19 h) el projecte Life Tritó Montseny i inaugurarà l’exposició itinerant El meu nom és Calotriton i només visc al Montseny!. Totes dues tenen un mateix objectiu: presentar, de forma divulgativa, els valors del tritó del Montseny per a la conservació, la seva problemàtica i les solucions suggerides des del projecte Life Tritó Montseny. També treballar per a la conservació del seu hàbitat.

L'acte anirà a càrrec del coordinador del projecte i director del programa de Conservació del Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny, Daniel Guinart, i de la tècnica de la Reserva de la Biosfera del Montseny, Maria Barrachina. L’exposició, que es podrà visitar al Casal de Cultura de Montseny fins al 9 de juliol en horaris concertats de dilluns a divendres (de 10 h a 14 h) i en visita oberta els caps de setmana (de 10 h a 15 h), té un caràcter itinerant i recorrerà els 18 municipis del Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny. El poble de Montseny ha estat el primer municipi en acollir-la després d’haver estar presentada a Girona.

El tritó del Montseny (Calotriton arnoldi) és un animal únic i endèmic del Montseny. Malauradament, es considera un dels amfibis més amenaçats d’Europa: les seves poblacions són escasses i l’hàbitat que ocupa és molt limitat, fet que el converteix en molt vulnerable als efectes del canvi climàtic. La Unió Internacional per la Conservació de la Natura (IUCN) l’ha catalogat com “en perill crític”.

Projecte 'Life Tritó Montseny'

El projecte Life Tritó Montseny neix de la necessitat de protegir el tritó del Montseny. Promou una cinquantena d'accions per garantir la conservació d'aquesta espècie i el seu hàbitat. Aquestes accions es duen a terme bàsicament al Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny, així com en tres centres de cria. La Diputació de Barcelona coordina aquest projecte, en què també participen com a socis la Diputació de Girona, la Generalitat de Catalunya, el Zoo de Barcelona i Forestal Catalana.
 

Edicions locals