Aitor Galisteo-Rocher i Queralt Casasayas, actors vallesans que triomfen als premis Max

Els dos intèrprets formen part de l'elenc de 'Fairfly' l'obra que ha guanyat el guardó al millor espectacle revelació

Cultura

Els membres de l'equip de La Calòrica a Sevilla en els premis Max
Els membres de l'equip de La Calòrica a Sevilla en els premis Max

Mollet del Vallès, Montmeló

L'espectacle Fairfly, amb dos actors baixvallesans –Aitor Galisteo-Rocher, de Mollet, i Queralt Casasayas, de Montmeló–en el seu elenc, s'ha endut el Max a Millor Espectacle revelació. L'obra, produïda per La Calòrica i el Tantarantana i dirigida per Israel Solà ha estat una de les triomfadores de la nit del teatre espanyol, que lliurava els seus premis aquest dilluns a la nit a Sevilla.

Fairfly, del dramaturg Joan Yago –qui també ha aconseguit el premi Max com a autor revelació– és una comèdia sobre la bombolla de les startups i la cultura emprenedora. L'espectacle va aconseguir dos premis Butaca el passat any al Millor text i Millor espectacle de petit format.

Quatre amics intenten organitzar-se després que l’empresa d’alimentació infantil on treballen els comuniqui l’obertura d’un ERO. La primera idea és lluitar per defensar els seus llocs de feina, és clar. Però pensen que, millor que lluitar pels seus llocs de feina, és intentar convertir en realitat aquella idea revolucionària que van tenir uns anys enrere.

Emocions a flor de pell

Galisteo-Rocher explica que en arribar a Sevilla es van anar "posant nerviosos a mesura que anava passant el temps. Jo tenia més emoció que nervis. No ens crèiem el que estava passant". Casasayas també recorda que en rebre el premi Espectacle Revelació van pujar a l’escenari plorant: "va ser una alegria molt gran. Estàvem una mica desconcertats, perquè no ens acostumen a passar aquestes coses, i crec que ningú tenia la certesa de que ens el donarien”.

El molletà creu que l'èxit es deu al fet que es tracta d'una obra real: "Fairfly és dinàmica, és de veritat i no té trampes. El text d’en Joan és impecable i la direcció de l’Israel és intel·ligent. L’Albert Pascual ha creat una escenografia i una il·luminació senzilla i molt eficaç, i l’equip d’actors hem aconseguit ser el que són els personatges: amics. I tot aquest conjunt es trasllada a l’escena en un tornado que fa créixer Fairfly de manera trepidant". La montmelonina també creu que l’èxit que han tingut "recau molt, sobretot, en la idea de l’obra", així com que el fet que "passés tot en una taula ha quedat molt natural". En definitiva, "una bona idea, una bona dramatúrgia, un molt bon director, un bon escenògraf i quatre actors que han sabut defensar bé els papers són tots els granets de sorra que fan que tot hagi anat bé".

 

Edicions locals