L'Ajuntament atorga 285.000 euros en ajuts per rehabilitar habitatges a Montornès Nord

Onze comunitats del barri podran subvencionar gran part del cost de les obres de millora dels edificis

Societat

Un bloc d'habitatges en procés de rehabilitació a Montornès Nord
Un bloc d'habitatges en procés de rehabilitació a Montornès Nord | Ajuntament de Montornès

Montornès del Vallès

L’Ajuntament de Montornès ha concedit aquests dies ajuts per un import total de 284.793,35 € a onze comunitats de Montornès Nord destinats a la rehabilitació dels seus edificis. Les subvencions estan incloses en l’àmbit d’actuació del Projecte d’Intervenció Integral de Montornès Nord.

Amb aquests ajuts, les comunitats podran finançar, entre altres coses, l’arranjament de façanes i cobertes, la millora de l’accessibilitat, i, en alguns casos, la instal·lació d’ascensors. Els ajuts, amb un import de 284.793,93 €, cobreixen el 50% del pressupost protegible de les obres i el 75%, en cas que hi hagi una ordre d’execució de l’Ajuntament per l’existència d’elements en risc.

A més, l’Oficina del barri facilita a les comunitats veïnals suport tècnic, assessorament jurídic i mediació durant tot el procés de reforma. La rehabilitació d’edificis és una de les principals línies d’actuació desenvolupades durant els darrers anys dins del Projecte d’Intervenció Integral de Montornès Nord.

Gairebé un milió d'euros des del 2013

En total, 54 comunitats de propietaris s’han beneficiat de les cinc convocatòries que s’han dut a terme des de 2013. S’hi han dedicat 913.092,98 € que han servit per finançar els arranjaments dels elements comuns dels edificis.

A partir de 2019, la intenció de l’Ajuntament és donar continuïtat i fer extensiu a tot el municipi el Programa de rehabilitació dels elements comuns dels edificis mitjançant una convocatòria anual d’ajuts.

Edicions locals