Cardedeu destina 420.600 euros a executar les propostes dels pressupostos participatius

En els propers dos anys es faran millores a les instal·lacions dels centres educatius, així com s'ampliarà l'edifici de RTV Cardedeu

Societat

Servei local d'ocupació La Mongia
Servei local d'ocupació La Mongia

Cardedeu

Cardedeu destinarà 420.619 euros del pressupost per poder fer realitat les propostes més votades del procés de pressupostos participatius, la meitat de les quals han estat fetes per l’equip de govern i l'altra meitat, per la ciutadania. Ara s’estan distribuint els projectes d’inversió que s’executaran entre els anys 2018 i 2019, i caldrà que el ple municipal aprovi les modificacions de crèdit.

Pel que fa a les propostes del govern s'executarà l'ampliació de l'edifici de RTV Cardedeu i el centre de formació La Mongia, com a projecte més costós, així com també la instal·lació d'un punt de càrrega per a vehicles elèctrics, la de nous jocs infantils inclusius i la d'una font lúdica a la plaça Joan Alsina.

Pel que fa les propostes de la ciutadania, la més votada i que suposarà una inversió més important és la de la millora de les instal·lacions a les escoles i instituts del municipi. També s'executaran dues propostes de menys pressupost: la connexió amb itineraris segurs en bicicleta de les escoles i els parcs, i els espais de vianants a les entrades de les cinc escoles de primària.

Propostes juvenils

En el cas dels pressupostos juvenils COU, es posaven a votació 8.000 euros del pressupost de joventut, per activitats o serveis. Les propostes guanyadores sumen 8.850 euros i conjuntament amb els i les joves promotors de les propostes es valorarà el cost final de les actuacions per ajustar-se al pressupost disponible.

Així, les propostes més votades han estat l'adquisició d'un nou equip de so per fer activitats juvenils, les jornades antifeixistes i antiracistes de Cardedeu, el curs de supervivència en situacions extremes, l'organització de dos escenaris oberts, el material per als tallers joves d'il·lustració, la producció d'un llargmetratge i la segona edició del Boc's Rolls als instituts.

Participació

Han votat 1034 persones, de les quals 135 persones han participat només a una de les cinc consultes; 105 persones, a 2; 98, 3 consultes; 430 persones han participat a 4/5.

Així, 266 persones han participat a totes les consultes.

Edicions locals