El Premi Lismivo reconeix a la Fundació Hospital Asil de Granollers la tasca en la integració laboral de persones amb discapacitat

L'Ajuntament de Cardedeu va acollir dimecres el lliurament de guardons de la segona edició d'aquests reconeixements

Societat, Economia

A l'acte de lliurament de premis Lismivo, dimecres a l'Ajuntament de Cardedeu
A l'acte de lliurament de premis Lismivo, dimecres a l'Ajuntament de Cardedeu | Consell Comarcal del Vallès Oriental

Cardedeu

La Fundació Privada Hospital Asil de Granollers ha estat la guanyadora d’aquesta edició del Premi Lismivo en reconeixement a la tasca social en la integració laboral de les persones amb discapacitat. La segona edició d'aquests guardons que reconeixen l'empresa més socialment responsable del Vallès Oriental es va celebrar ahir a l'Ajuntament de Cardedeu.

La Fundació té actualment 1.428 treballador, dels quals 35 són persones amb discapacitat. "Fruit de la seva voluntat històrica per millorar el benestar i la qualitat de vida de la població, sempre s’ha caracteritzat per ser una institució propera, oberta i compromesa socialment amb el seu entorn en totes les seves dimensions: l’econòmica, la social i la mediambiental", ha valorat el jurat.

Aquest compromís ha permès a la institució dissenyar projectes i accions conjuntament amb els seus col·lectius d’interès per proporcionar un benefici directe a la societat "sempre des de la transparència, l’ètica i la veracitat, convertint-se l’Hospital en un actor viu en l’àmbit públic de la comarca".

Entre les seves accions de responsabilitat social es troba la de contractació social mitjançant la qual manté convenis de col·laboració amb entitats sense ànim de lucre per promoure la inserció laboral de persones amb discapacitats físiques i/o psíquiques així com persones socialment no integrades.

El guardó Lismivo s'atorga a través d'una Dona d’aigua, una figura dissenyada pels treballadors del CET Taller Alborada.

Les altres empreses que es van presentar a aquesta convocatòria dels Premis Lismivo 2017 van ser Montajes y Servicios Industriales Guicar, SL de Cardedeu; Maquinaria Industrial Dara, SL també de Granollers, i TI Group Automotive Systems, SA de Montornès.

La valoració de les candidatures de les empreses participants s’ha dut a terme segons paràmetres com el percentatge de contractes de persones amb discapacitat respecte al total de contractes de la plantilla; el sexe i les edats dels treballadors; la temporalitat, jornada i antiguitat dels contractes; el tipus i grau de discapacitat de les persones contractades; l'ús de serveis de Centres Especials de Treball; la col·laboració amb entitats de la xarxa Lismivo, i l'acollida de persones amb discapacitat en pràctiques.

Els premis Lismivo tenen la intenció de reconèixer i valorar públicament la tasca social en la integració laboral de les persones amb discapacitat. En aquest premi han optat empreses amb centre de treball al Vallès Oriental que garanteixen el dret a la igualtat d’oportunitats i de tracte de les persones amb discapacitat a través de l’accés a l’ocupació.

Aquesta iniciativa va sorgir de la Xarxa LISMIVO, integrada per diferents entitats de la comarca directament relacionades amb la inserció laboral de les persones amb discapacitat per tal d’afavorir la seva inserció laboral i coordinades pel Consell Comarcal.

Actualment la Xarxa Lismivo està formada per administracions públiques (Diputació de Barcelona; ajuntaments de Cardedeu, Santa Maria de Palautordera i Granollers; Oficines de Treball de la Generalitat de Granollers, Granollers-Perifèria i Mollet; i el Consell Comarcal del Vallès Oriental), entitats especialitzades (APINDEP Ronçana SL, APADIS, Castell de Sant Foix, Centre Sirius, Centre de formació Mordered, Escola Pia, Fundosa Social Consulting (Fundació ONCE)), Centres Especials de Treball (Baix Montseny, Ral, Viver de Bell-lloc, Grupdem, Xavier Quincoces, Taller Alborada, Emiser Vallès, Intelami,TEB Verd), l’Oficina Tècnica Laboral (OTL) de Granollers i de Mollet, el Servei Prelaboral (INTRESS), els sindicats CCOO i UGT i la patronal Fundació PIMEC.

Edicions locals