L'Ametlla modifica la normativa de les piscines d’estiu per permetre fer-hi topless

La normativa s'ha modificat a partir dels resultats del procés participatiu realitzat per l'Ajuntament

Societat

Piscina municipal de Ca l'Arenys, a l'Ametlla del Vallès
Piscina municipal de Ca l'Arenys, a l'Ametlla del Vallès

Ametlla del Vallès

La normativa de les piscines d’estiu de Can Camp i Ca l’Arenys de l’Ametlla del Vallès ja ha estat modificada i, a partir d’aquesta temporada de bany que comença demà, s’hi podrà practicar el topless.

La modificació s’ha fet després que el ple de l’Ajuntament del 18 de juny l’aprovés per unanimitat un cop finalitzat el procés participatiu a través del qual es va consultar a les dones majors de 16 anys empadronades a l’Ametlla del Vallès si s’havia de permetre, o no, el topless a les piscines d’estiu del poble.

De les 379 dones que van participar a la consulta, un 60,9% van votar a favor de la pràctica del topless i un 39,1% en contra i, a partir d’aquest resultat (vinculant), es va procedir a iniciar els tràmits per fer la modificació de la normativa, que ja ha culminat.

La regidora de Participació, Dolors Ferrer, afirma sentir-se “satisfeta d’haver pogut resoldre aquesta situació a través d’un procés participatiu que ha tingut una alta participació”.

La decisió d’endegar aquest procés participatiu és fruit d’un compromís polític de l’equip de govern va adoptar després de la controvèrsia generada el darrer estiu, i després de consultar-ho amb l’Observatori d’Igualtat de Gènere de la Generalitat de Catalunya, organisme que va aconsellar que les persones consultades fossin les afectades.

Edicions locals