La Garriga combat les plagues dels horts amb depredadors naturals

Pròximament s'alliberaran mussols comuns, una espècie gairebé extingida al territori que es menja els ratolins i també òlibes joves

Societat

L’eriçó és un mamífer insectívor molt efectiu per combatre plagues com els llimacs o els cargols
L’eriçó és un mamífer insectívor molt efectiu per combatre plagues com els llimacs o els cargols

la Garriga

La Garriga fa un pas més en el seu projecte de municipi Zero Biocides i es converteix en un municipi pioner en combatre les plagues dels horts urbans amb depredors naturals.

El projecte va començar divendres amb l'alliberament d'eriçons i la instal·lació de nius d’ocells i xots als horts del barri de Querol. D'aquesta manera es vol combatre les plagues d'insectes, cargols i llimacs, que afecten les collites, sense l’ús de productes químics.

L’eriçó és un mamífer insectívor molt efectiu per combatre plagues com els llimacs o els cargols. Una espècie que fins la segona meitat del segle XX vivia a aquests espais però l’ús de biocides ha reduït molt la seva població a tot Europa. Per tant, es tracta de crear una associació win-win amb la protecció d'aquestes espècies d'animals i la posibilitat del control biològic de les plagues.

L'aposta de l'Ajuntament de la Garriga va més enllà ja que aquesta lluita sense productes químincs permetrà restablir l’equilibri natural dels ecosistemes del municipi i afavorir així el retorn d'òlibes, rèptils, mamífers com l'eriçó i la mostela.

Al llarg de les properes setmanes, està previst alliberar també mussols comuns, una espècie gairebé extingida al territori que es menja els ratolins i també òlibes joves.

A partir de setembre, les persones que gestionen els horts, tant per autoconsum com per vendre, rebran formació per transformar-se a la producció ecològica i per adaptar els horts a aquestes espècies animals controladores d’aquestes plagues.

Aquesta fase, a la qual s'han adherit el 100% de les persones productores del Querol, segueix la mateixa filosofia de combatre les plagues sense l’ús de productes químics, que fa anys porta a terme l'Ajuntament al verd urbà de la Garriga.

Edicions locals