Caldes de Montbui serà la seu de La Jornada Catalana de la Mobilitat 2019

La propera edició se celebrarà cap al mes d'abril i tractarà el transport flexible

Societat

Jaume Mauri i Joan Serra simbolitzen el traspàs de seu - Fotografia: AMTU
Jaume Mauri i Joan Serra simbolitzen el traspàs de seu - Fotografia: AMTU

Caldes de Montbui

Caldes de Montbui acollirà la propera edició de La Jornada Catalana de la Mobilitat, que se celebrarà cap al mes d'abril de 2019, després que l’Associació de Municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU) l'hagi designat com a seu de la jornada. En la cloenda de l’edició d’enguany, que va tenir lloc el 7 de juny al Campus Motor Anoia, l’alcalde de Castellolí, Joan Serra, i el vicepresident de l’AMTU i tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Caldes de Montbui, Jaume Mauri, van simbolitzar el traspàs de seu.

Jaume Mauri ha mostrat la seva satisfacció perquè “l’elecció de Caldes de Montbui demostra, d’una banda, que és un municipi preparat per acollir grans esdeveniments i, de l’altra, que es preocupa per implementar polítiques de mobilitat que donin resposta a les necessitats actuals del seus ciutadans”. Cal recordar que aquesta jornada té cada any un gran èxit de públic, ja que en l’edició d’enguany hi han assistit més de 300 persones.
 
En la propera edició, La Jornada Catalana de la Mobilitat tractarà sobre el Transport Flexible, una modalitat de transport que permet que els usuaris no hagin d’estar subjectes a horaris ni a parades fixes, ja que aquests s’adapten a les necessitats de cadascun d’ells.

La Jornada Catalana de la Mobilitat
 
L’AMTU organitza cada any La Jornada Catalana de la Mobilitat amb el suport del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya i l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) de Barcelona. La Jornada se celebra cada any en una ciutat diferent, adherida a l'AMTU.
 
L’objectiu de La Jornada Catalana de la Mobilitat és oferir, a un públic format per tècnics, regidors i operadors de mobilitat, les millors experiències en el camp de la mobilitat, amb bones pràctiques que els puguin ajudar a confeccionar uns serveis més eficients i sostenibles.
 
La Jornada Catalana de la Mobilitat compta sempre amb la participació d’experts nacionals i internacionals de reconegut prestigi. Per això, s’ha consolidat com la jornada de referència en el sector de la mobilitat, ja que constitueix una oportunitat única per conèixer les darreres novetats tecnològiques i experiències innovadores a nivell internacional, per millorar la qualitat de les infraestructures de mobilitat i els serveis de transport, i per contribuir a una gestió més eficient i sostenible de la mobilitat.
 
L'AMTU, un ens per millorar la mobilitat
 
L'Associació de municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU) treballa per la millora de la mobilitat i de les infraestructures de transport públic d’arreu de Catalunya. Actualment té 100 entitats associades, d’arreu de Catalunya: 97 municipis i 3 Consells Comarcals (Alt Penedès, Baix Llobregat i Anoia), amb una població representada de 2 milions d'habitants i un volum de viatgers urbans transportats de prop de 42 milions anualment.
 
El president de l’AMTU és Jordi Xena, alcalde de Santa Maria de Palautordera. El vicepresident primer és Jaume Mauri, regidor de Caldes de Montbui, i el vicepresident segon és Josep Mayoral, alcalde de Granollers.
 
Des de l’any 2009, l’AMTU gestiona, per encàrrec de l’ATM, la sol·licitud de la targeta T-16 per als nens i nenes residents a municipis de les corones 2, 3, 4, 5 i 6. A més, des del mes d’octubre l’AMTU també gestiona la T-verda, un títol de transport de recent creació que permet viatjar gratuïtament en transport públic durant 3 anys, a canvi de desballestar un vehicle sense etiqueta ambiental i comprometre’s a no comprar-ne cap altre durant els tres anys.

Edicions locals