Tot a punt per a la festa major de Bigues

Pirotècnia diària, la recuperació de la baixada de carretons i una nova festa Holi, principals atractius de la gresca

Cultura

La festa començarà dimecres i s'allargarà fins diumenge
La festa començarà dimecres i s'allargarà fins diumenge

Bigues i Riells

Del 27 de juny a l'1 de juliol, Bigues celebra la seva festa major i aquesta edició promet ser la de més actes de foc. El Ball de Diables de Bigues i Riells repartirà la seva pólvora al llarg de tota la programació.

Encendrà la foguera de Sant Pere dijous després del Festival de Dansa Jazz; divendres, després de l'acte sacramental i els versots farà el primer correfoc infantil de la colla, i dissabte, tocarà correfoc adult i farà una ballada participativa inèdita, en la qual convidarà la població a afegir-se al gran ball de foc amb bengales presidit per la nova bèstia de foc: la Lloba de la Madella. Els actes de foc s'acabaran diumenge amb el tradicional espectacle pirotècnic com a tancament de la Festa Major.

José Gómez, regidor de Promoció Econòmica, s'ha mostrat satisfet amb la programació de la festa major de Bigues 2018: "Tindrem un reguitzell d'activitats de qualitat tot i haver hagut de tirar-les endavant amb un pressupost ajustat a causa de la baixada d'impostos".

L'altra novetat de l'edició d'enguany serà aquest dimecres 27 de juny, quan es farà una jornada dedicada a Star Wars. El Cine Club i Singularments muntaran una tarda de geocatching, flashmob i videojocs al voltant de la mítica saga. El punt fort serà la desfilada de disfresses temàtica, en què els participants rebran un obsequi secret, i la projecció de l'última pel·lícula de George Lucas: Star Wars Episodi VIII - Els últims Jedi.

A més, es tornarà a fer la Holi Party, el festival de colors que surt dels Pressupostos Participatius de Joventut se celebrarà aquest dissabte a la tarda. I encara més, també es recuperarà la Baixada de Carretons amb totes les garanties de seguretat, el diumenge.

Pel que fa a les nits de gresca, es mantenen els dos escenaris habituals: el parc de Can Badell, dinamitzat pels més joves, i la plaça Miquel Bosch, enfocat als adults. Ambdós espais combinaran l'oferta musical per no trepitjar-se, així quan en un indret hi hagi programat un concert, en l'altre hi haurà discjòquei.

Edicions locals