Cabré Junqueras contracta persones amb discapacitat intel·lectual

La funerària granollerina col·labora amb la Fundació Viver de Bell-lloc i CEO del Maresme

Societat, Economia

Treballs d'un treballador del Viver de Bell-lloc a l'exterior del tanatori de Granollers
Treballs d'un treballador del Viver de Bell-lloc a l'exterior del tanatori de Granollers | Cabré Junqueras

Cardedeu, Granollers

La funerària Cabré Junqueras manté des de l'any 2000 convenis de col·laboració amb la Fundació CEO del Maresme i la Fundació Viver de Bell-lloc de Cardedeu, de manera que contracta persones amb discapacitat intel·lectual per realitzar tasques de jardineria i manteniment a les seves instal·lacions.

Serveis Funeraris Cabré Junqueras manté un conveni de col·laboració amb la Fundació Viver de Bell-lloc (Cardedeu) a través del qual un oficial i tres peons s’encarreguen de les tasques de manteniment i neteja exterior del Tanatori de Granollers. El conveni inclou també la jardineria exterior, així com els celoberts enjardinats integrats a l’edifici.

“La nostra missió és promoure el creixement personal i la inclusió social i laboral de persones en risc d’exclusió, especialment aquelles amb discapacitat intel·lectual o trastorn mental sever. Convenis com el que tenim amb Cabré Junqueras ens permeten donar una ocupació de qualitat a aquestes persones”, explica Pat Vidiella, Enginyer Tècnic Agrícola a la Fundació Viver de Bell-lloc.

En total, els dos convenis amb les entitats del Vallès i el Maresme han permès la inserció laboral de més de 20 persones amb discapacitat a les dues comarques. “Des de Cabré Junqueras hem optat per contractar serveis a la Fundació CEO El Maresme i la Fundació Viver de Bell-lloc perquè som conscients de la importància de la Responsabilitat Social Corporativa i volem contribuir a la inserció laboral i social de persones amb discapacitat”, afirma Josep Maria Mons, gerent de Serveis Funeraris Cabré Junqueras.

Els convenis amb les dues entitats, que es renoven anualment, permeten, entre d’altres recursos, donar compliment als requisits de la Llei d’Integració Social dels Minusvàlids (LISMI) per empreses de més de 50 treballadors que han de destinar, com a mínim, un 2% de la seva plantilla a persones amb discapacitat.

Edicions locals