Detingut un home d'Aiguafreda que va robar tres vegades a casa del veí saltant d’un balcó a l’altre

S’emportava les coses en dies diferents i de mica en mica, quan sabia que no hi havia ningú a casa

Societat

Ramon Ferrandis/El9Nou
Ramon Ferrandis/El9Nou

Aiguafreda

Els Mossos d'Esquadra de Granollers han detingut un home de 34 anys d'Aiguafreda com a presumpte autor d'un mínim de tres robatoris amb força al pis del seu veí. L’arrestat accedia al domicili quan sabia que no hi havia ningú a casa, saltant des del seu balcó a l’altre –situats a la sisena planta del bloc de pisos– i entrava, sense força, per la porta corredissa.

Els fets es remunten al 8 d'abril d’enguany, quan els investigadors van saber que un home havia patit un robatori al seu domicili i que li semblava que no era la primera vegada. De fet, havia anat trobant a faltar algunes coses en dies diferents, com ara una guardiola metàl·lica on guardava diners o una guitarra, però que no observava cap tipus de forçament en els accessos ni en les finestres.

Uns dies més tard, la víctima va tornar a denunciar els mateixos fets. Tornava a trobar a faltar diversos aparells electrònics però que no sabia dir per on havien entrat.

Els investigadors van localitzar en establiments de compravenda objectes de característiques similars als que la víctima havia denunciat com a sostrets. Justament, en els diversos establiments on es van localitzar els objectes, el venedor havia estat sempre la mateixa persona: el veí de la víctima. Els agents, a més, van comprovar que els balcons dels dos pisos eren contigus i que era relativament fàcil passar d’un balcó a l’altre.

De resultes de la investigació, els Mossos van comprovar que l’arrestat havia entrat com a mínim tres vegades al domicili de la víctima. El primer cop va ser el 15 de març, quan va trobar a faltar una videoconsola, el segon el 5 d’abril, quan va desaparèixer una guitarra elèctrica, i el tercer dia el 16 d’abril, en el qual la víctima va trobar a faltar una guitarra acústica i diversos aparells d’electrònica.

Tots aquests objectes van aparèixer en botigues de compravenda i la majoria, que havien estat venuts a botigues de segona mà, van ser recuperats i retornats al seu legítim propietari. En concret dos telèfons mòbils, dues guitarres i tres videoconsoles.

El detingut va passar a disposició judicial el 22 de juny i el jutge va decretar-ne llibertat amb càrrecs.

Edicions locals