La Granollers Cup comença amb 339 equips de 16 països

Es disputarà en 17 pistes distribuïdes entre Canovelles, Vilanova del Vallès, Granollers i les Franqueses del Vallès

Esports

La Granollers Cup comença amb 339 equips de 16 països
La Granollers Cup comença amb 339 equips de 16 països

Canovelles, les Franqueses, Granollers, Vilanova del VallèsSergi Escudero

Ahir a la nit es va inaugurar la vintena edició de la Granollers Cup, el torneig d’handbol base més important del sud d’Europa, que aquest any es disputarà en 17 pistes de les Franqueses del Vallès, Canovelles, Vilanova del Vallès i Granollers. L’acte va començar a les 20h a la Plaça de la Porxada d’aquesta última vila i a les 22h es va traslladar al Palau d’Esports, on es va estrenar el mur dels campions, que té escrits tots els equips de les diferents categories que han guanyat el torneig en les 19 edicions anteriors, i on va haver-hi una gran festa amb música, llum i la participació dels jugadors.
 

Abans a la Porxada es va fer la tradicional fotografia amb tots els equips participants. Enguany en seran 339, 14 menys que el 2017. Aquesta reducció té com a principal explicació la reducció dels equips provinents de la resta de l’Estat Espanyol, que ha baixat de 64 el 2017 a 48 enguany. Els dos últims anys ja s’havia produït una davallada important en aquests equips. El 2015 en van ser 93 i el 2016 en van ser 83. El president del BM Granollers, Josep Pujadas, en cap cas ha volgut relacionar aquestes dades amb la situació política que viu Catalunya i l’argument que ha dona és l’aparició de dos tornejos similars a la Granollers Cup a Saragossa i a Toledo.

També s’ha reduït el nombre d’equips estrangers de 112 a 106. El 2016 en van ser 122. El nombre de països participants havia de ser 17, però finalment l’equip senegalès de Kédougou no podrà assistir al torneig. La llista és la següent: Alemanya, Andorra, Brasil, Canadà, Espanya, Finlàndia, França, Islàndia, Israel, Marroc, Nigèria, Noruega (només ella aporta 55 equips), Polònia, Portugal, Rússia i Suècia. 

Per contra, els equips catalans continuen creixent en nombre per setena edició consecutiva. Enguany en seran 185 quan el 2011 només n’eren 69. I pel que fa a la categoria que tindrà més equips serà la de cadet masculí, amb 66. En el cas femení també és la cadet amb 57.

Dels 5.100 jugadors que participaran a la Granollers Cup, un 44% seran noies, el percentatge més alt en les vint edicions del torneig. L’objectiu dels organitzadors és arribar a la paritat amb el Mundial d’Handbol femení del 2021, organitzat per la capital del Vallès Oriental, en el punt de mira. Des d’avui dijous a les 9h i fins diumenge es disputaran 1.180 partits. Això suposa un total de 33.000 minuts d'handbol. És a dir, 24 dies de competició d'alt nivell al Vallès.

Edicions locals