La delegació de Kédougou finalment no podrà assistir a la Granollers Cup

No els hi ha arribat la partida de diners que estava prevista

Esports

El Torneig de l'Amistat 2017 disputat a Kédougou
El Torneig de l'Amistat 2017 disputat a Kédougou | Pol García Acedo

Canovelles, les Franqueses, Granollers, Vilanova del VallèsSergi Escudero

L’esperit de la Granollers Cup és anar més enllà de l’àmbit esportiu per ser un punt de trobada i intercanvi entre diverses cultures. En aquest sentit s’esperava amb moltes ganes la presència d’un equip femení de Kédougou, una població de 18.000 habitants situada al sud del Senegal, i de diferents autoritats com l’alcalde, el prefecte o el president d’esports de l’administració de la regió. Però finalment no podran estar aquests dies a Granollers perquè no els hi ha arribat una partida amb la que comptaven per poder-se pagar les despeses del viatge.

 

“Encara no hem descobert per què aquesta partida no els hi ha arribat. Fa unes setmanes havien anat fins a Dakar, a 13 hores de Kédougou, per fer-se els passaports i a tots els hi havien donat”, explica en Pol García, responsable del BM Granollers. A la capital del Vallès Oriental i a la seva rodalia hi ha una important comunitat senegalesa, sobretot procedent d’aquesta regió. Sense anar més lluny, el Mamadou Gassama i la Kaba Gassama, jugadors dels primers equips sènior del BMG, tenen familiars a Kédougou tot i haver nascut a Granollers. “En un viatge que l’alcalde Josep Mayoral va fer a aquest poble va mencionar aquest fet a les autoritats d’allà i immediatament van voler organitzar un partit amistós que més endavant, l’abril del 2017, es va convertir en un torneig d’handbol femení anomenat Torneig de l’Amistat en què van participar sis clubs senegalesos”. 

El mateix Pol, juntament amb la Beatriz Manzanares, va anar a supervisar l’organització del mateix a causa de que allà ningú tenia experiència en muntar un esdeveniment així. “El més petit se’ls hi fa molt complex. A més, s’havien d’adaptar a diferents inconvenients com que la pista era més petita del normal o que allà fa moltíssima calor. Fins i tot alguna jugadora es va marejar durant els partits”. La segona edició d’aquest torneig està prevista pel desembre d’aquest any precisament per evitar temperatures tan altes. 

“Malgrat que no han pogut venir a la Granollers Cup, hem aconseguit que 21 persones que mai havien tingut passaport ara en tinguin. El Kédougou és una regió amb recursos, però explotada per altres”, conclou.

Edicions locals