Mango completa el seu trasllat a Lliçà d'Amunt

Ha estat un procés que s’ha anat fent progressivament i que ha finalitzat aquest mes

Economia

El complex logístic de Lliçà d'Amunt, on ja s'ha traslladat tota l'activitat de Parets.
El complex logístic de Lliçà d'Amunt, on ja s'ha traslladat tota l'activitat de Parets.

Lliçà d'Amunt, Parets del VallèsJaume Ribell

Mango ja ha completat el trasllat de l’activitat de la seva planta logística de Parets al seu complex de Lliçà d'Amunt. Ha estat un procés que s’ha anat duent a terme durant el darrer any i que s’ha acabat tot just fa menys d’un mes.
 

No s’ha traslladat el 100% de l’activitat, sinó tota la que es podia traslladar: a la planta de Parets es mantindran els processos manuals, aquells que no poden ser automatitzats, que són els que sí es faran tots a Lliçà.

Primer es va fer el trasllat de les peces de roba penjades, i fa uns mesos es va iniciar el de les plegades, que és el que ara s’ha completat. Mentre que a Parets es mantenen tasques com devolucions, canvis, etc. que s’han de continuar fent a mà. Per tant, dels 400 treballadors que té aproximadament Mango a Lliçà, els que feien tasques manuals seguiran a Parets mentre que la resta han estat redistribuïts, tot i que fonts de l’empresa tèxtil deixen clar que la planta paretana “no tanca”.

Canvi en la gestió

Això sí, la nau de Parets ja fa uns anys que no la gestiona directament Mango, sinó Jevaso, una empresa especialitzada en logística multimarca. “Ara a Parets també es distribueix roba de Inditex o Dsigual, però el gran gruix de l’activitat segueix sent de Mango”, expliquen les mateixes fonts. “La cadena logística, des de que es fabrica la peça de roba al país que sigui, passa tota per Lliçà. I el que no es pot automatitzar, se’n va a Parets”.

Per altra banda, no està previst que l’antiga activitat d’outlet que mantenien a Parets es recuperi a Lliçà. Amb tot, Mango segueix mantenint dos dels principals outlets de Catalunya: el de la Roca Village i el de les oficines centrals de Palau-solità i Plegamans.

 

Edicions locals