Una beca solidària permet la creació d'un club de bàsquet a la Llagosta

José Manuel Calderón, recent finalista de la NBA amb els Cleveland Cavaliers, va entregar una beca Cola Cao a Aitor Santolaria i el seu equip

Societat, Esports

José Manuel Calderón entregant la Beca Vamos a Aitor Santolaria
José Manuel Calderón entregant la Beca Vamos a Aitor Santolaria | Sergi Escudero

La LlagostaSergi Escudero

Dijous va tenir lloc a la Llagosta un fet d'aquells que demostren que l'esport és molt més que 22 persones darrere d'una pilota. O, en aquest cas, molt més que 10 jugadors intentant encistellar-la. A la Llagosta el Consejo Superior de Deportes i Cola Cao han entregat una Beca Vamos a Aitor Santolaria i al seu equip de bàsquet de la Llagosta.

Gràcies a això, Aitor, un nen de 12 anys amb un trastorn de dèficit d'atenció i hiperactivitat, i els seus companys podran seguir jugant en un equip de bàsquet del seu poble després de superar l'edat límit per continuar a l'Escola d'Iniciació Esportiva del municipi baixvallesà.

A l'acte, celebrat al Pavelló Municipal El Turó, hi van assistir Aitor i els seus companys, María José, la mare del jugador, José Manuel Calderón, el jugador espanyol dels Cleveland Cavaliers (recents finalistes de la NBA) i ambaixador de la beca, Javier Coromina, director de comunicació d'Idilia Foods (marca a la que pertany Cola Cao), i Óscar Sierra, alcalde de la Llagosta.

"El bàsquet va permetre al meu fill concentrar-se en la vida i en els estudis. A més, li va portar un bon grup d'amics. Així que la resta de pares de l'equip i nosaltres ens vam posar a buscar solucions per tal que els nostres fills, i tots els nens i nenes que vulguin, puguin seguir jugant a bàsquet aquí", va explicar la mare de l'Aitor.

La beca Vamos aportarà material esportiu i equipacions, i el pagament de les fitxes federatives de tots els jugadors. "Jo vaig començar a jugar a bàsquet a Villanueva de la Serena amb un grup d'amics similar a aquest. El bàsquet era l'excusa per estar junts. I, avui en dia, encara continuo practicant aquest esport perquè m'ho passo bé més enllà de que sigui la meva professió", va dir José Manuel Calderón, qui durant l'acte va jugar un partit amb l'Aitor i els seus companys.

José Manuel Calderón saludant els nens i nenes de la Llagosta

Mes enllà de la història d'aquests nens de 12 anys, aquesta beca permetrà que la Llagosta torni a tenir un club de bàsquet. En aquest sentit, Óscar Sierra va explicar que "feia temps que el poble lluitava per poder tenir-lo. Per aquest motiu, es va impulsar l'Escola d'Iniciació Esportiva. Però necessitàvem un club federat per edats més avançades".

Edicions locals