Vaga de quatre hores per torn durant dues setmanes a l’empresa Lamigraf de l'Ametlla

La plantilla reivindica la recuperació de la reducció salarial aplicada el 2013 en context de crisi un cop recuperats els nivells de producció

Economia

Vaga de quatre hores per torn durant dues setmanes a l’empresa Lamigraf de l'Ametlla
Vaga de quatre hores per torn durant dues setmanes a l’empresa Lamigraf de l'Ametlla

Ametlla del Vallès

Dimarts, després d’un últim intent mediador al Tribunal Laboral de Catalunya els treballadors i treballadores de l’empresa Lamigraf de l’Ametlla del Vallès, impressora de paper decoratiu per la industria del moble, van iniciar una vaga de 4 hores per torn durant dos setmanes (de 8 a 12 h, de 16 a 20 h i de 0 a 04 h).

Segons CCOO, la mobilització arriba després de diversos intents negociadors de la representació dels treballadors (CCOO, USOC i UGT) per recuperar la reducció d’un 16% de la massa salarial que es va aplicar l’any 2013 al conjunt de la plantilla, en un context de crisi que afectava a la producció de la planta de l’Ametlla del Vallès.

Cinc anys després, un cop recuperats els nivells de producció, i amb la companyia invertint en altres llocs, la plantilla reivindica que la recuperació de la producció reverteixi també en la recuperació dels seus nivells salarials.

La vaga, que afecta 142 treballadors i treballadores, està sent seguida pel 100% de la plantilla de producció i per tot el personal d’oficines afectat perles retallades salarials.

D'altra banda, dimecres va presentar-se denúncia al servei de guàrdia de la Inspecció de Treball per la vulneració del dret fonamental de vaga que representa la pretensió de l’empresa de designar treballadors perquè mantinguin la maquinària en marxa i la utilització de personal d’ETT pel magatzem.

Edicions locals