Santa Eulàlia renova per tres anys el contracte amb Sorea per al subministrament d'aigua

L'alcalde, Francesc Bonet, assegura que la renovació del contracte no suposarà cap cost addicional per als veïns

Societat

El ple del 31 de maig a Santa Eulàlia
El ple del 31 de maig a Santa Eulàlia

Santa Eulàlia de Ronçana

El ple municipal de Santa Eulàlia de Ronçana va aprovar el 31 de maig la renovació del contracte de subministrament d’aigua potable entre l’Ajuntament i l’empresa Sorea. El punt va rebre els vots afirmatius de tot l’arc municipal a excepció del PSC, que va votar-hi en contra.

L’alcalde Francesc Bonet va detallar-ne les condicions: contracte amb una pròrroga de tres anys on s’inclou un cànon addicional pel primer any de 15.000 euros, un cànon per la pròrroga de 39.018 euros l’any, un retorn de 354.000 euros en millores d’infraestructures i deficiències de la xarxa, un extra de 45.000 euros de millores d’aigua i l’aportació de 2.000 euros pel trenet de la festa major d’estiu.

El regidor d’I-ERC Pere Cabot va mostrar la conformitat del seu grup amb la pròrroga de tres anys amb Sorea, destacant que la gran avantatge serien els diners que rebrien per part de la companyia i el fet  de guanyar temps per aconseguir una millor gestió del servei.

El regidor del PDeCAT Francesc Montes va explicar que l’anterior mandat municipal es va dur a terme una auditoria sobre el servei que oferia Sorea, i on s’especificava que aquesta companyia d’aigua buscava beneficis allà on no els tenia. “És un tema complex i els darrers anys han canviat molt les coses, però cal que no s’oblidi aquest fet”, va concloure Montes.

El regidor del PSC, Abraham Requena, va justificar el seu vot en contra al·legant contradiccions sobre les condicions que hi havia en el recepcionament de la xarxa d’aigua al barri de Can Marquès. Requena també exposava que les aportacions pactades es veurien reflectides posteriorment en el cost de l’aigua, “suposant un increment del preu de la factura pels veïns”.

El regidor socialista va exposar com a últim argument el fet que l’Ajuntament es va comprometre en el seu dia a estudiar la remunicipalització del servei d’aigua i fins a dia d’avui no s’havia fet, fent que aquest contracte “lligui de peus i mans” el proper govern.

Finalment, la regidora d’ICV-EUiA, Elvira Mas, va explicar que l’aigua és un bé vital i necessari que s’hauria de gestionar pel municipi o pel consorci. “Entenem que això ara no pot ser i que amb aquests terminis hauria de ser el futur govern el que decideixi”.

L’alcalde Francesc Bonet va explicar que aquest contracte no suposaria cap cost addicional per als ciutadans i que la idea de fer una pròrroga de tres anys és per donar marge de temps al proper govern en la possible municipalització, licitació o nova pròrroga del servei.

Edicions locals