L'antic seminari de Llinars acull 36 menors migrats sense adults

La casa de colònies Mogent dels Maristes servirà fins a mitjan juliol d'allotjament d'urgència davant la manca de places a la DGAIA

Societat

L'antic seminari de Llinars acull 36 menors migrats sense adults
L'antic seminari de Llinars acull 36 menors migrats sense adults

Llinars del Vallès

Llinars del Vallès acull 36 infants i adolescents immigrants que han arribat al país sense acompanyament d'un adult. Aquesta arribada de migrants menors sense un adult de referència suposa una situació d'emergència social a la qual la DGAIA no pot donar resposta.

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, davant de la situació d’emergència social per l’arribada d’un gran nombre de menors d’edat immigrats, ha posat en marxa, en diferents municipis de Catalunya, un dispositiu de primera atenció per a l’allotjament i acompanyament d’aquests joves a través d’entitats socials.

Davant aquesta necessitat de la DGAIA (Direcció Gral. d’atenció a la infància i adolescència) de trobar urgentment allotjament per aquests joves, l’Ajuntament de Llinars del Vallès ha posat en contacte a la Generalitat amb la casa de colònies Mogent per tal de donar, en primera instància, allotjament a un grup d’adolescents per col·laborar així en intentar pal·liar aquesta situació d’emergència social.

A Llinars hi ha 36 menors d’edat allotjats a la casa de colònies Mogent –l'antic seminari dels Maristes– que s'hi estaran fins al 15 de juliol. L'entitat social Diagrama és l'encarregada d'acompanyar en tot moment aquests joves.

Per altra banda, el Servei Local d’Ocupació de Llinars està cercant educadors o auxiliars educatius que seran contractats per l’entitat social per a reforçar les tasques assistencials a aquests adolescents migrats en situació de desemparament.

Edicions locals