Mons Observans enceta les Nits d'estiu a la romana

El jaciment organitza tot un programa d'activitats per a tots els públics

Cultura

Mons Observans enceta les Nits d'estiu a la romana
Mons Observans enceta les Nits d'estiu a la romana | Ajuntament de Montmeló

Montmeló, Montornès del Vallès

El jaciment Mons Observans enceta aquest dijous el cicle Nits d'estiu a la romana, un programa d'activitats amb visites teatralitzades, tertúlies literàries, titelles, degustació de cuina romana i un còctel de mitologia clàssica i ciència que es desenvoluparan durant le mes de juliol.

Aquest dijous comença el cicle amb la tertúlia literària sobre la novel·la Rubricatus que explica la història de la fundació de la Barcelona romana. En aquesta activitat es comptarà amb la presencia de l’autora del llibre, l’escriptora i arqueòloga Isabel García Trócoli. Tot seguit, l’actriu Mercè Rovira protagonitzarà un monòleg sobre la filla de l’emperador Octavi August.

El programa també inclou un espectacle de titelles que es farà aquest divendres 6 de juliol, una representació inspirada en textos clàssics de Plaute i Juvenal, que narra les aventures i desventures d’un gladiador i l’esposa d’un senador que fugen de la ciutat de Roma per viure el seu amor contra tot allò establert. Un espectacle de reconstrucció del teatre romà de titelles produït per la Companyia Genovesa de Narratives Teatrals adreçat a tots els públics.

Durant la resta del mes hi haurà altres propostes com un planetari per descobrir els secrets que amaga el cel d’estiu, un còctel de mitologia clàssica i ciència amb un toc d’humor, màgia i coneixement. La programació la tancarà el convivium, un sopar degustació de cuina romana acompanyat d’una visita teatralitzada nocturna al jaciment, que es farà dissabte 21 de juliol. El sopar anirà a càrrec del restaurant Can Candelich, de Cànoves i Samalús, amb explicacions de KuanUm.

 

Edicions locals