La plantilla de Lamigraf, en vaga des de fa una setmana, es reunirà amb l'alcalde de l'Ametlla

Els treballadors reclament la recuperació de la pèrdua salarial consolidada des del 2013

Economia

L'empresa Lamigraf, a l'Ametlla, dóna feina a 185 persones
L'empresa Lamigraf, a l'Ametlla, dóna feina a 185 persones

Ametlla del Vallès

La plantilla de l'empresa Lamigraf, dedicada a la fabricació de papers decoratius impresos per a fustes per a mobles i parquets, ha complert el vuitè dia de vaga de quatre hores per torn per reclamar la recuperació de la pèrdua salarial consolidada des del 2013 i els increments de l'IPC segons conveni que tampoc veuen reflectits en la nòmina.

El 2013, emparant-se en la crisi, la direcció de Lamigraf va decidir rebaixar el sou de la plantilla amb el compromís de recuperar-lo al cap de tres anys, lligant aquesta recuperació a uns beneficis que el pla de viabilitat presentat per la companyia situava per al 2016.

Segons informen els sindicats, "per diversos motius aquesta recuperació no s’ha assolit, i els treballadors i treballadores simplement no han tingut cap mena de recuperació salarial".

El comitè havia sol·licitat un gest que exemplifiqués l’esforç fet per la plantilla, actualment formada per 185 persones, però l’empresa s’ha negat a fer-lo. Ara s’emplaça a gener de 2019 per reportar a les nòmines una tercera part de la quantitat manllevada, però la plantilla de Lamigraf ja no ho veu viable.

Per tot plegat el comitè d'empresa de Lamigraf es trobarà aquest dimecres amb l’alcalde de l’Ametlla del Vallès, Andreu González, per fer-li arribar el seu neguit i la seva preocupació davant aquesta situació. El comitè apunta que "sempre s'ha mostrat en disposició de parlar per arribar a una entesa o acord amb la direcció de l'empresa, però un cop trencades les negociacions els treballadors han decidit fer vaga per exigir allò que és seu".

Edicions locals