Noves eines en l’ús de les armes de foc

Parets acull una jornada de Policies Locals on es presenta un sistema pioner de galeries virtuals de tir

Societat

José Maria Blanco i Daniel Guerrero de Tradesegur, empresa que ha desenvolupat aquest sistema.
José Maria Blanco i Daniel Guerrero de Tradesegur, empresa que ha desenvolupat aquest sistema.

Parets del VallèsJaume Ribell

La sala Bassart de la Cooperativa de Parets va acollir ahir dimarts la jornada ‘Noves eines en l’ús de les armes de foc a les Policies Locals’, on es va presentar un sistema pioner de galeries de tir virtuals.

Es tracta d’un innovador sistema que permet formar als agents de seguretat tant pública com privada minimitzant riscos i costos. I portàtil. “Fins ara els agents tenien que anar un cop cada tres mesos a una galeria de tir fixe. Amb aquest sistema, la galeria es trasllada a la comissaria”, explica Daniel Guerrero, Product Manager de Tradesegur, l’empresa que desenvolupat aquest sistema.

S’eviten riscos per que “no es practica amb bales reals, sinó amb un simulador làser”. I s’eviten costos per que “fa anys un sistema així podia costar prop de 100.000 euros. Gràcies a l’aplicació de les noves tecnologies, ara costa menys de 15.000 €, per la qual cosa pot entrar dintre de contracte menor”, fet que facilita la seva adquisició als ajuntaments per als seus cossos locals.

Por a disparar

Una de les principals raons que van portar a desenvolupar aquesta tecnologia és que “les policies tenen molta por per utilitzar l’arma reglamentària. Amb aquest programa poden practicar en entorns segurs que els permeten formar-se sobre quant realment cal utilitzar l’arma o no”. Es tracta, en definitiva, d’una eina “bàsicament formativa per millorar la seguretat tant dels agents com de les persones”.

De moment aquest sistema només està implantat a Barcelona i Altafulla, "per que és un sistema encara molt nou, però ja s’han interessat per ell altres ajuntaments (com el de Parets), així com l’Escola de Policia de Catalunya de Mollet", explica el responsable tècnic de Tradesegur, José Maria Blanco.

La jornada va ser organitzada per l’Associació de Caps i Comandaments de Cossos de Seguretat Local del Vallès Oriental i Occidental (ACCCSVO2), amb el suport de l’Associació de Caps i Comandaments de Policia Local de Catalunya (ACCPOLC) i l’Ajuntament, i va comptar amb conferències i ponències de perfil tècnic dirigides al centenar d’agents que van assistir-hi.

La presentació de la jornada va anar a càrrec de (d'esquerra a dreta) Carlos Aros, delegat a Catalunya de Tradesegur, Conrado J. Fernández, President de l’ACCPOLC, i l'alcalde de Parets, Francesc Juzgado.

Edicions locals