Pau Gasol, protagonista de la gala benèfica de la Fundació Aíto García Reneses que s'ha celebrat a Mollet

El Mercat Vell ha sigut el lloc escollit per celebrar un simposi sobre el present i el futur del bàsquet formatiu europeu

Esports

Els ponents del simposi
Els ponents del simposi | Sergi Escudero

Mollet del VallèsSergi Escudero

Avui dijous, el Mercat Vell de Mollet del Vallès ha acollit la primera gala benèfica de la Fundació Aíto García Reneses amb la presència de Pau Gasol, el jugador català dels San Antonio Spurs de l'NBA, qui ha fet de ponent en el simposi sobre el present i el futur del bàsquet formatiu europeu, moderat per l'històric periodista de La Vanguardia Juan Antonio Casanova, que s'ha celebrat després de la inauguració de l'acte amb els parlaments de Josep Monràs, alcalde de la ciutat i responsable de l'àrea d'Esports, i del mateix Aíto García Reneses. 

Desenes de persones han esperat a l'estrella de Sant Boi de Llobregat als voltants del Mercat Vell, però molts s'han quedat sense poder entrar al recinte. L'entrada a la gala era de 25 euros. "A l'NBA ha arribat un moment en què el jugador europeu ja s'ha guanyat un gran espai. Actualment un 33% dels jugadors són estrangers. Això era impensable quan vam arribar el Tony Parker, el Dirk Nowitzki o jo mateix a principis dels 2000", ha explicat Gasol.

A banda d'ell, en el simposi han participat altres ponents com el director tècnic del Joventut Badalona, Jordi Martí, el director tècnic del Baloncesto Estudiantes, Willy Vilar, el general manager de l'Alba Berlín, Himar Ojeda, i el director d'scouting del FC Barcelona, Juan Llaneza. Per la seva banda, García Reneses ha recordat que "Gasol, quan jugava al Barça feia entrenaments individuals a les 8 del matí abans d'anar a estudiar medicina. En la nostra forma d'entendre l'esport també és molt important la formació de la persona més enllà del bàsquet".

Acord entre Mollet i la Fundació

Justament la setmana passada els ajuntaments de Mollet, Manresa i Igualada van signar un acord amb la Fundació Aíto García Reneses, la Unió de Consells Esportius de Catalunya i la Diputació de Barcelona per promoure l'esport com a eina d'inclusió social. "Som una ciutat molt relacionada amb l'esport en general i amb el bàsquet en particular. A més, aquest any estem de celebració amb el 75è aniversari del CB Mollet",  ha dit l'alcalde Monràs al simposi, que ha acabat amb un sopar i un lliurament de reconeixements. 

Objectius de la Fundació 

Els objectius de la Fundació Aíto García Reneses són difondre el bàsquet entre els nens i joves en risc d'exclusió social, entre persones amb algun tipus de discapacitat i entre els col·lectius de monitors, entrenadors i educadors per tal que disposin de les eines necessàries per tal de desenvolupar la seva feina. D'altra banda, vol treballar amb les diferents administracions per tal de conscienciar als nens i joves de la importància de mantenir uns hàbits nutricionals correctes, i millorar les estructures formatives del bàsquet. 

Edicions locals