El cinema Esbarjo tanca fins a l'octubre per fer obres de reforma

A la propera temporada es pretén ampliar la programació i apostar pel cinema d'autor, familiar i les produccions catalanes

Cultura

El cinema Esbarjo tanca fins a l'octubre per fer obres de reforma
El cinema Esbarjo tanca fins a l'octubre per fer obres de reforma

Cardedeu

El cinema Esbarjo de Cardedeu tanca aquesta setmana fins a l'octubre per emprendre reformes i per repensar la programació, que es vol més ampliada i "més seleccionada". La intenció és que el cinema independent, el d’autor, el compromès amb els canvi socials, el cinema infantil de qualitat i les produccions catalanes continuïn sent la base de la programació.

L'aturada s'aprofitarà per fer obres de rehabilitació i reforma a l’Esbarjo, que consistiran en la reparació i reforç de l’estructura del sostre de la zona de banys i de l’antic bar. Juntament amb d’altres actuacions de millora, suposaran, alhora, la prolongació del conveni de cessió d’ús públic fins a mitjan 2026 a l’Ajuntament d’aquest equipament propietat de la Parròquia de Santa Maria de Cardedeu.

Canvi de model de gestió

Un tercer element en serà el canvi de model gestió, ja que partir d’ara el servei serà prestat amb mitjans del mateix Ajuntament, "el que permetrà una optimització i racionalització dels recursos i dels costos associats", assegura el consistori.

En definitiva, més i millor servei, incrementat les sessions d’exhibició per oferir major oferta als espectadors i espectadores, consolidant la programació infantil, facilitant el servei de cinema als centres educatius de Cardedeu en horari lectiu, disposant de més hores de personal de suport als serveis municipals de cultura, entre d’altres.

Vespres als Parcs

D’altra banda, cada dimecres de juliol (22 h) hi ha prevista una sessió de cinema a la fresca al parc de la Serreta dins el programa Vespres als Parcs. L’activitat és d’accés gratuït i cal dur-se seient. La programació inclou els films Tres carteles en las afueras (el dia 11), Star Wars: The last Jedi (18) i Déjame salir (25), aquesta darrera com a proposta del festival Cardoterror.

Edicions locals