La llista oficialista de Catalunya en Comú guanya a la comarca

La llista encapçalada pel paretà Lluís Moreno obté el 66% dels vots, i l'alternativa de José Antonio Montero el 33%

Política

Lluís Moreno
Lluís Moreno

El paretà Lluís Moreno encapçala la delegació del Vallès Oriental al consell nacional de Catalunya en Comú. Així ho han decidit els inscrits a la formació en les primàries, que han enfrontat, en el cas de la comarca, dues candidatures: Construïm en Comú, encapçalada per Moreno, i Per un Vallès en Comú i Plural, liderada per l'alcalde de Montornès, José Antonio Montero.

En total han participat en la votació 234 persones, que han triat els sis representants del Vallès Oriental al consell nacional.

El grup oficialista, afí a Xavier Domènech i Ada Colau, ha obtingut 156 vots (66,6%) i quatre representants –Lluís Moreno (Parets); Mireia Marín (Mollet), Àlex Vega (les Franqueses), i Carolina Gabaldón (Lliçà de Vall)–, mentre que el grup alternatiu ha obtingut 78 vots (33,3%) i dos representants –José Antonio Montero (Montornès), i Esther Resina (Lliçà d'Amunt)–.

Moreno, que a l'últim moment va substituir Marín com a cap de llista per una qüestió d'ordre intern, es mostra "satisfet per la renovació d'òrgans interns que està duent a terme la formació per encarar amb més força les eleccions del 2019".

A més dels representants territorials, dos baixvallesans més –Antonio López, de Mollet, i Jordi Manils, de Montmeló–, també formaran part del consell nacional de Catalunya en Comú, en aquest cas elegits en la votació directa a membres del consell nacional.

Edicions locals