Els municipis de la C-17, satisfets amb l'avenç en el desdoblament de l'R3 però a l'espera que comencin les obres

La xarxa de ciutats al voltant del corredor que uneix el Vallès i el Pirineu calcula que ha captat inversió per valor de 90 milions d'euros en dos anys

Societat

L'alcaldessa de Vic, Anna Erra; l'alcalde de Ripoll, Jordi Munell; l'alcalde de Torelló, Santi Vivet; i l'alcalde de Granollers, Josep Mayoral, després de l'assemblea de la Xarxa C-17 que s'ha celebrat a Torelló - Fotografia: ACN
L'alcaldessa de Vic, Anna Erra; l'alcalde de Ripoll, Jordi Munell; l'alcalde de Torelló, Santi Vivet; i l'alcalde de Granollers, Josep Mayoral, després de l'assemblea de la Xarxa C-17 que s'ha celebrat a Torelló - Fotografia: ACN

ACN

El desdoblament de la línia de tren R3 ha estat en l'agenda de l'Associació Xarxa C-17 des de la seva creació. L'alcalde de Granollers i president de l'agrupació, Josep Mayoral, ha destacat que el col·lectiu està satisfet amb els avenços en el desdoblament de la línia, de moment entre Parets i la Garriga.

Alguns dels progressos que ha apuntat Mayoral han estat els estudis d'impacte ambiental que ja s'han realitzat o els projectes d'eliminació de dos encreuaments amb la via a Granollers, valorats en 1 milió d'euros.

Amb tot, però, els alcaldes de la xarxa creuen convenient seguir pressionant perquè les expectatives, que són altes, "no decebin", i que l'any 2019 es puguin començar a veure les obres.

Ampliació del 3r carril de la C17 en el tram sud

Per la C17 hi passen diàriament 94.000 vehicles. Durant el 2017 s’han fet millores en reasfaltat, tractament antilliscant, consolidació de talussos, reparació de bonys i condicionament general de ferm, tanques, biones i senyalització. En aquests moment s’està acabant la redacció de les obres del tercer carril de Mollet a Granollers, que es podria licitar el 2019. El tercer carril proporcionarà una millora bàsica perquè "es concentraran les entrades i sortides en pocs punts, de manera que es guanyaran minuts en temps de desplaçament i fluïdesa". Segons Mayoral, el tercer carril a la C17 serà "una important injecció de suport a la mobilitat en aquest àmbit".

L'Associació Xarxa C-17 han celebrat aquest dilluns a Torelló la seva segona assemblea anual i ha comptat amb la presència dels alcaldes i representants de les administracions i empreses que formen part d'aquest corredor que uneix el Vallès amb el Pirineu. Segons calcula la pròpia xarxa, durant els dos darrers anys s'ha captat inversió al territori per valor de 90 milions d'euros.

Els 11 projectes que la Xarxa C-17 treballa per posar en valor el patrimoni industrial, territorial i de coneixement de la zona són el desdoblament de la R3, trobar solucions a la carretera C-17, el Pla Director del Circuit de Catalunya, els Jocs Olímpics Barcelona- Pirineus 2026, el desenvolupament i millora dels polígons industrials, impulsar la FP Dual, el transport de mercaderies, el corredor elèctric de la C-17, el transport públic per carretera, la gestió assistencial de la salut i projectes europeus d'especialització i competitivitat territorial.

Edicions locals