Granollers i la Garriga participen al 42è Congrés Internacional de Puericantores

Dijous se celebraran dos concerts a les parròquies de Sant Esteve amb cors d’arreu del món

Cultura

Granollers i la Garriga participen al 42è Congrés Internacional de Puericantores
Granollers i la Garriga participen al 42è Congrés Internacional de Puericantores

la Garriga, Granollers

Amb motiu del Congrés Internacional de Puericantores –nens cantaires en llatí–, organitzat aquest any a Barcelona per la Federació Catalana de Puericantores, que tindrà lloc de l’11 al 15 de juliol se celebrarà, aquest dijous, un concert a Granollers i un altre a la Garriga.

Es tracta d’una celebració cultural mundial que reunirà 4.000 nens cantaires de 14 nacionalitats (Alemanya, Àustria, Bèlgica, Canadà, Catalunya, Espanya, França, Itàlia, Lituània, Polònia, Suècia i els EUA), més de 45 capellans de tot el món i un bisbe del Canadà. Barcelona va acollir l’any 1998 el Congrés i ara, 20 anys després, tornarà a ser la seu d’aquesta 42a edició.

A Granollers hi participaran 161 assistents, entre cantaires i directors, que estaran acompanyats dels membres de la Coral Albada que també participa i coorganitza al congrés com a membre de la Federació Catalana de Puericantores.

Hi assistiran tres cors: Mädchenkantorei am Paderborner Dom (Alemanya), Młodzieżowy Chór Miejski Canticum Novum (Polònia) i Maîtrise de la Cathédrale St. Étienne de Metz (França) que arribaran a la ciutat a les 16 h, a Roca Umbert, i faran diverses activitats separats en grups dins de Roca Umbert, el Museu de Granollers, el Museu de la Tela i l’Adoberia.

A les 17.30 h hi haurà la recepció amb l’alcalde i autoritats a la Sala Tarafa i a les 19 h començarà el concert. Per acabar, a les 20.30 h, hi haurà un sopar a la Porxada amb ambientació dels Geganters de Granollers.

A la Garriga

Pel que fa a la Garriga hi participaran els cors Singschule Koblenz (Alemanya), el Choeur de garçons de Mulhouse (França), Chór Chłopiecy Bazylikii Matki Boskiej Bolesnej Limanowej (Polònia) i l’Escolania parroquial Sant Esteve de la Garriga.

A les 16.30 h hi haurà una recepció per part de l’Ajuntament i a les 17 h els cors convidats gaudiran de visites guiades per part dels cantaires de l’Escolania de la Garriga que faran una explicació de la Garriga modernista i termal i jocs. A les 19.30 h hi haurà el concert a l’església de Sant Esteve i a les 20.45 h una botifarrada a la plaça del Silenci.

 

Edicions locals