Sergi Mingote no pot fer el primer intent de cim al Broad Peak i arriba una tràgica notícia del K2

Les condicions meteorològiques no estan sent favorables i encara cap expedició ha aconseguit aquest any coronar la muntanya

Esports

Sergi Mingote no s'està trobant amb condicions meteorològiques favorables
Sergi Mingote no s'està trobant amb condicions meteorològiques favorables | SM

Parets del VallèsSergi Escudero

L'alpinista paretà Sergi Mingote, el cap de l'expedició 3x2x8000 World Record Guinness, es troba sa i estalvi al Camp Base del Broad Peak, la dotzena muntanya més alta del món amb 8.047 metres d'alçada. Però les tres jornades anteriors han estat dures a causa del fort vent que no ha permès el primer intent de cim, de l'allau que hi ha hagut al Camp 1 (sense danys personals tot i que es va endur un parell d'alpinistes) i de la noticia de la mort del cap d'una expedició canadenca al K2 (8.611 metres), la següent muntanya que es proposen pujar els vallesans.

Tots aquests esdeveniments han provocat que l'expedició argentina i l'alemanya, les quals tenien com a objectiu el cim del Broad Peak, hagin decidit tornar cap a casa. Evidentment, també ho ha fet l'expedició canadenca que capitanejava l'alpinista que ha perdut la vida al K2. L'accident es va produir en una de les zones més exposades que hi ha entre el Camp 1 i el Camp 2, la vertical anomenada Chimenea House.

"Han estat uns dies bastant durs tant en l'aspecte físic com en el mental. Ara hem de recuperar-nos al Camp Base durant, com a mínim, tres o quatre jornades a l'espera d'una altra finestra de bon temps que ens permeti fer un intent seriòs de cim al Broad Peak, una muntanya que aquest any està especialment complicada. Encara ningú ha aconseguit fer-ne el cim", explica Mingote. "Una de les poques coses positives d'aquests tres dies ha estat poder instal·lar una tenda a la ventosa zona de neu que hi ha a sota del coll de la muntanya, a uns 7.100 metres d'alçada", afegeix.

En el següent enllaç podeu seguir el diari de l'expedició que l'alpinista paretà publica al diari Som: https://www.somparets.cat/articles/record-guiness-3x2x8.000-per-sergi-mingote
 

Edicions locals