Martorelles retirarà el sistema de foto-vermell dels semàfors

L'Ajuntament el substituirà per tres càmeres d'observació del trànsit a dos punts del municipi

Societat

Martorelles retirarà el sistema de foto-vermell dels semàfors
Martorelles retirarà el sistema de foto-vermell dels semàfors

L'Ajuntament retirarà el sistema de foto-vermell dels semàfors. Un cop ha finalitzat el contracte amb Teva SL, que va començar el maig de 2014, el govern local ha decidit fer un canvi de model en el sistema de controls semafòrics i passar de les càmeres sancionadores a les d'observació.

Així doncs, es mantindran tres càmeres d'observació de trànsit a dos punts del municipi: la cruïlla de l’avinguda d’en Piera i el carrer de la Indústria i la del pas estret del carrer d'Anselm Clavé. "Les càmeres han de donar seguretat i no ser recaptatòries, amb el nou sistema la gent sabrà que s'està observant per si hi ha qualsevol incident", explica l'alcalde, Marc Candela.

Fins al maig, mes del venciment del contracte, el municipi comptava amb quatre càmeres a semàfors ubicades a diferents punts: al carrer d’Anselm Clavé abans del pas estret en direcció Carrencà, a la carretera BV-5001 amb el carrer de Verge dels Dolors en direcció La Roca del Vallès, a la cruïlla de la carretera B-500 (cr. de Barcelona) amb la BV-5001 en direcció a Santa Coloma de Gramanet i a la cruïlla entre l’avinguda d’en Piera i el carrer de la Indústria en els dos sentits.

La primera sanció es va imposar el juliol de 2014 i, en els quatre anys de durada del contracte, s'han tramitat 5.798 multes.
D'altra banda, l’Ajuntament ha començat els treballs per tal de licitar noves càmeres pel control de l’incivisme a diferents punts crítics del municipi. i

Edicions locals