La 9a Fira del Tomàquet torna a Santa Eulàlia els dies 21 i 22 de juliol

Amb visites a l’hort de l’Espelt, tallers pràctics, tast de varietats antigues i showcooking

Societat, Economia

La 9a Fira del Tomàquet torna a Santa Eulàlia els dies 21 i 22 de juliol
La 9a Fira del Tomàquet torna a Santa Eulàlia els dies 21 i 22 de juliol

Santa Eulàlia de Ronçana

La 9a Fira del Tomàquet, organitzada pel Consell Comarcal del Vallès Oriental i l’Ajuntament de Santa Eulàlia de Ronçana, tornarà al municipi el dissabte 21 i diumenge 22 de juliol. Com a novetat, tots els actes es concentraran durant la primera franja del matí per tal que els visitants puguin gaudir de totes les activitats de forma més continuada. La fira romandrà oberta al Centre Cívic i Cultural La Fàbrica els dos dies de 9 a 14.30 h.

En el programa de la 9a Fira del Tomàquet hi haurà tres visites guiades a l’hort de l’Espelt, a càrrec de Llavors Orientals (9 h, 10.15 h i 11.15 h); dos tallers pràctics: Guarda’t les llavors, impartit per Phoenicurus (disabte a les 10.15 h) i Vericompostatge casolà en tàpers, impartit per Bàrbara López (diumenge a les 10.15 h); un tast de varietats antigues de tomàquets, a càrrec d’Slow Food Vallès (11.15 h); i un showcooking amb els cuiners de CuinaVO (12.15 h), amb l'elaboració de quatre tapes fetes amb tomàquets de varietats locals on es podrà degustar i presenciar com cuinen les quatre varietats que es degustaran (2 euros).

Durant tota la fira els visitants podran comprar pa, oli, sucs i tomàquets als pagesos de la comarca que cultiven aquestes varietats, a més a més de ser obsequiats amb el "Llibret de varietats antigues de tomàquets del Vallès”. Com a novetat, per cada tiquet de compra igual o superior a 5 euros s’optarà al sorteig d’una nit a un allotjament rural de la comarca i a un dinar per a dues persones.

 

Edicions locals