Un grup de joves de Parets ja són al camp de treball de Missirah

Hi passaran dues setmanes col·laborant en projectes de cooperació que l'Ajuntament va iniciar l'any 2009 amb aquesta població del Senegal

Societat

Imatge d'aquest mateix dimecres al camp de treball de Missirah.
Imatge d'aquest mateix dimecres al camp de treball de Missirah. | Casal de Joves de Cal Jardiner

Parets del Vallès

‘Un pas endavant’ és el nom que rep el projecte de cooperació que ha portat a un grup de vuit joves de Parets a la població de Missirah (Senegal). Dissabte passat agafaven el vol i dilluns arribaven a destí. Els esperen dues setmanes per col·laborar en tres projectes.

En concret es tracta de la Cooperativa Agrària Dones de Missirah, el Casal infantil d’estiu i el Centre de Formació Ocupacional. També està previst que les entitats socials implicades de Missirah organitzin sessions formatives de caràcter cultural i un seguit de visites als projectes de cooperació desenvolupats per l’Ajuntament. Es tracta de donar perspectives de futur, noves experiències i capacitacions personals a les persones participants del municipi, però també a joves de la localitat de Missirah.

Els joves han estat escollits després de complir uns requisits: estar empadronat/da a Parets com a mínim des d’un any abans de la publicació de les bases; tenir entre 18 i 30 anys; tenir un nivell d’estudis mínims amb la titulació de l’ESO, participar en les sessions de sensibilització i formatives prèvies al viatge, i en les de devolució després del camp de treball, i signar el full de compromís amb el projecte (poden consultar les bases completes al document adjunt).

La iniciativa compta amb la participació de l’Associació de persones immigrants de Missirah i amb l’Associació Youbari.

Edicions locals