Granollers acollirà dissabte la Convenció Primàries per la República

L’objectiu és crear llistes unitàries republicanes per a les municipals de 2019

Societat, Política

Granollers acollirà dissabte la Convenció Primàries per la República
Granollers acollirà dissabte la Convenció Primàries per la República

Oriol Font

El Teatre Auditori de Granollers serà la seu escollida per a la Convenció Primàries per la República que se celebrarà dissabte a partir de les 10 h. La coordinadora nacional està formada en gran part pels organitzadors de les consultes sobiranistes que es van iniciar a Arenys de Munt i donaran el suport logístic per a l’organització de les primàries a través de les coordinadores locals. El que es vol aconseguir és que tots els municipis majors de 25.000 habitants passin per les urnes abans de les eleccions municipals de 2019 per a aconseguir una candidatura republicana unitària.

En la presentació de l’acte, Josep Manel Ximenis, impulsor i coordinador de les consultes sobre la independència i portaveu provisional de la Coordinadora Primàries per la República de Catalunya, va voler destacar que “estem en un moment transcendental per al país i creiem que les municipals de 2019 són una gran oportunitat per a tornar-nos a organitzar des de baix i implementar la República”.

Per la seva banda, Mercè Feliu, impulsora de Mataró per la República, va explicar que a la capital del Maresme ja s’han iniciat converses amb els diferents partits i entitats i va subratllar que “en el què, estem tots d’acord; ara ens hem d’asseure i parlar del com, que nosaltres creiem que són candidatures unitàries republicanes per a les municipals de 2019”. Oriol Vila, regidor de Demòcrates de Catalunya a l'Ajuntament de Granollers i membre de l'Assemblea d'Electes de Catalunya, va explicar que “les primàries són un gran instrument sempre que siguin el més obertes possibles, per aquest motiu s’ha d’obrir a tothom, no només als partits”.

Dissabte a les 10 h donarà inici la Convenció amb un debat entre els periodistes Helena Garcia, Quico Sallés i Pilar Carracelas. Una hora abans, a les 9 h, es podran començar a recollir les acreditacions. Un cop finalitzat el debat, es discutirà el document Segell Republicà i les esmenes que s’han anat presentant per tal que en surti un decàleg per a les primàries. Posteriorment es presentarà la Coordinadora Nacional i s’explicarà com crear una Coordinadora Local. Tancarà l’acte Jordi Graupera, impulsor de les primàries a Barcelona.

Edicions locals