Pep Vega decideix abandonar l'expedició de Sergi Mingote al Broad Peak

L'alpinista granollerí ha près la decisió després dels diversos contratemps dels últims dies

Esports

Pep Vega, al mig, amb Sergi Mingote, dreta, i Lluís Cortadellas
Pep Vega, al mig, amb Sergi Mingote, dreta, i Lluís Cortadellas | SM

Granollers, Parets del VallèsSergi Escudero

Pep Vega, alpinista granollerí, ha decidit tornar a casa després d'una concatenació de dies de meteorologia adversa que han obligat a l'expedició del paretà Sergi Mingote a quedar-se tancada a les tendes del Camp Base del Broad Peak (8.047 metres). Aquest fet ha provocat que Vega, a qui l'aclamatació en alçada li ha estat més dificultosa que a la resta d'expedicionaris, hagi perdut pes i forces. 

"Ell està bé, però tants dies d'espera al Camp Base li han fet perdre molt pes i forces. A més, les seves responsabilitats professionals són moltes i això també ha influït en la decisió. Les expedicions et van menjant a poc a poc. Trobarem a faltar molt la seva presència perquè era l'ànima logística i organitzativa de la nostra expedició, i un gran company", ha explicat Mingote, qui ha fet pública la decisió. 

La pèssima meteorologia d'aquests últims dies també ha comportat algunes desgràcies: la mort al K2 del cap d'una expedició canadenca -la propera muntanya que afrontarà l'expedició vallesana- i la mort al Gasherbrum IV -una muntanya veïna-, d'un alpinista italià. A més, les últimes informacions indiquen que al mateix Broad Peak hi ha un alpinista polac desaparegut. 

La muntanya més alta que havia afrontat Vega abans del Broad Peak, la dotzena muntanya més alta del món, havia estat l'Island Pick (6.189 metres). En aquella ocasió va aconseguir arribar al cim.

Aquesta ascensió al Broad Peak forma part del repte de Sergi Mingote World Record Guinness 3x2x8000, el qual consisteix en pujar els tres cims més alts del món -Everest (8.844 m), K2 (8.611 m) i Kanchenjunga (8.586 m)- i el Broad Peak (8.047 m), el Manaslu (8.156 m) i el Lhotse (8.516 m) en un any.

En el següent enllaç podeu seguir el diari de l'expedició que l'alpinista paretà publica al diari Som: https://www.somparets.cat/articles/record-guiness-3x2x8.000-per-sergi-mingote

Edicions locals