Cinc baixvallesans van participar a l'europeu de l'Spartan Race

Tots ells entrenen al gimnàs Ares Arena de Sant Fost

Esports

Cristian Jodar, el propietari de l'Ares Arena a l'europeu de l'Spartan Race
Cristian Jodar, el propietari de l'Ares Arena a l'europeu de l'Spartan Race | Spartan Race

Martorelles, Mollet del Vallès, Sant Fost de CampsentellesSergi Escudero

Cinc atletes baixvallesans que entrenen al gimnàs Ares Arena de Sant Fost de Campsentelles van participar el cap de setmana en l'europeu de l'Spartan Race celebrat a Morzine (França): Cristian Jodar (Mollet), Daniel Bergillos (Mollet), Mari Carmen González (Martorelles), Marina Torres (Mollet) i Ronald Lima (Martorelles). 

Els dos primers van participar en la categoria Élite masculina, aconseguint un 56è i un 84è lloc respectivament, i González en la femenina, acabant la 53a. Per la seva banda, Lima va ser 8è en la categoria de 40 a 49 anys i Torres 34a en la de 25 a 29. La prova va tenir un desnivell de +1.800 metres.

Jodar, qui també és el propietari de l'Ares Arena, explica que no va ser la seva millor carrera "perquè esperava quedar entre els 20 primers. Ha sigut una prova dura en la qual, fins i tot, m'he trobat a corredors plorant a terra a mitja cursa. Hi havia molt desnivell i les càrregues han estat molt fortes". De totes maneres, està classificat pel campionat mundial de l'Spartan Race que es disputarà a Califòrnia el pròxim mes de setembre. L'any passat va ser quart a la Lliga Nacional.

L'Ares Arena és el primer club de Catalunya reconegut com a OCR (carreres d'obstacles) pel Consell Català de l'Esport. "La idea és que algun dia aconseguim crear una federació d'aquest esport", explica Jodar. La disciplina té molt seguiment als Estats Units, on, fins i tot, hi ha esportistes que poden dedicar-s'hi professionalment i els clubs reben moltes ajudes econòmiques.

 

Edicions locals