Canviem i Ara Mollet atribueixen a la "deixadesa" dels successius governs la situació actual del Tabaran

Els dos grups a l'oposició lamenten la pèrdua de patrimoni històric de la ciutat

Política

Canviem i Ara Mollet atribueixen a la "deixadesa" dels successius governs la situació actual del Tabaran
Canviem i Ara Mollet atribueixen a la "deixadesa" dels successius governs la situació actual del Tabaran

Mollet del Vallès

L'anunci d'enderrocament de part de l'edifici del Tabaran que ha avançat aquest divendres el diari Som ja ha provocat les primeres reaccions polítiques. Els principals partits de l'oposició, Canviem Mollet i Ara Mollet han emès sengles comunicats en què lamenten la pèrdua de patrimoni històric de la ciutat i denuncien la "manca d'inversió" per mantenir l'edifici dels governs locals en les últimes dècades.

Per a Canviem, l'esfondrament que es va produir al mes de febrer era “la crònica d’un problema anunciat”, ja que "són molts els anys d’abandonament i deixadesa d’aquest emblemàtic edifici", apunten.

Canviem lamenta que la decisió presa per l'empresa municipal Mollet Impulsa no hagi estat una "decisió presa col·lectivament des del Consell d’Administració, i que ni tan sols s’hagi reunit aquest, per comunicar la decisió. Senzillament hi ha hagut un correu electrònic informant de manera breu, el dijous dia 12 de juliol".

El grup demana al govern local "poder veure i analitzar amb detall l’informe realitzat; i conèixer si hi ha alternatives i quin cost suposarien". Canviem també reclama que en la redacció del nou POUM "en cap cas desaparegui la protecció de l’altra part de l’edifici. No volem deixar morir un emblema de la vida cultural de la nostra ciutat".

Per la seva part, Ara Mollet indica que des de la recuperació de la democràcia "cap govern municipal ha primat i ha donat real importància a aquest espai històric". El partit atribueix a la "deixadesa política de molts anys" la situació actual de l'edifici i lamenta que Mollet "perdrà un espai amb un valor patrimonial important i amb una valor sentimental encara més important".

Des del partit asseguren que treballaran "per tal que un dia el que va ser el Tabaran sigui conegut per les noves generacions, així com que l'espai futur esdevingui un referent cultural per a la ciutadania de Mollet".

Edicions locals