Reconeixement al Viver de Bell-lloc per cultivar ginkgos, l'arbre supervivent d'Hiroshima

L'alcalde de Granollers, Josep Mayoral, i el regidor de Medi Ambient, Albert Camps, visitaran l'espai com a agraïment a la tasca de l'entitat

Societat

Reconeixement al Viver de Bell-lloc per cultivar ginkgos, l'arbre supervivent d'Hiroshima
Reconeixement al Viver de Bell-lloc per cultivar ginkgos, l'arbre supervivent d'Hiroshima

Cardedeu

Des de l'any 2014, l'Ajuntament de Granollers i la xarxa d'Alcaldes per la Pau tenen un conveni de col·laboració amb el Viver de Bell-lloc a Cardedeu per fer créixer llavors i plançons de l'arbre supervivent de la bomba atòmica d'Hiroshima, el ginkgo.

Dilluns al migdia, l'alcalde, Josep Mayoral, i el regidor de Medi Ambient i Espais Verds, Albert Camps, visitaran el viver per fer un retorn del destí dels arbres a la representant que els rebrà, Pat Vidiella, i als jardiners i jardineres que els cultiven.

Així, els darrers dos anys, llavors i plançons de ginkgos s'han plantat a les ciutats de Gavà, Sant Feliu de Llobregat, Vila-real (País Valencià) i l'abril passat, a Guernica (País Basc). Aquest últim, al Parc d’Europa, a pocs metres de la Casa de Juntes i del roure que simbolitza les llibertats i tradicions del poble basc, en un acte amb l’alcalde d’Hiroshima i president de Mayors for Peace, Kazumi Matsui, i el lehendakari, Iñigo Urkullu.

El projecte de distribució d'aquestes llavors i plançons s'emmarca en les accions de sensibilització que impulsa la xarxa d'Alcaldes per la Pau, que vicepresideix Mayoral. Els ginkgos creixen al Parc de la Pau d'Hiroshima, on hi va haver l’epicentre de l’explosió de la bomba atòmica el 6 d’agost de 1945; són testimonis, així, de la tragèdia i del terror causat per les armes nuclears i també un exemple de supervivència.

Granollers es va comprometre a rebre les llavors i a fer-les créixer per tal de proveir de plançons Granollers (hi ha un ginkgo al jardí de Can Jonch. Centre de Cultura per la Pau) i fer-los arribar a altres ciutats. Viver de Bell-lloc, un grup d’entitats sense ànim de lucre amb accions orientades a promoure el creixement personal, i la inclusió social i laboral de persones amb discapacitat intel·lectual, s'ocupa de la plantació de llavors i la cura dels plançons fins que estan en condicions de ser trasplantats.

Edicions locals