L'expedició de Mingote comença avui l'intent de cim al Broad Peak

Després de les complicacions meteorològiques dels últims dies, s'ha obert una finestra de bon temps que vol aprofitar per coronar la muntanya demà al vespre

Esports

Avui l'expedició de Sergi Mingote començarà l'atac al cim
Avui l'expedició de Sergi Mingote començarà l'atac al cim | SM

Parets del VallèsSergi Escudero

Ni la meteorologia adversa d'aquesta última setmana ni l'accident que ha patit una altra expedició que es proposava pujar el Broad Peak ni la decisió de tornar a casa dels companys alemanys i argentins o d'un integrant de la mateixa expedició vallesana, Pep Vega, han fet treure del cap a Sergi Mingote i a Lluís Cortadellas la intenció de coronar la dotzena muntanya més alta del món amb 8.047 metres.

"Dissabte ens despertarem a les 4 del matí per poder prendre el nostre te diari i després, cap a les 5, sortir en direcció al Camp 2. Serà una jornada llarga amb uns 1.500 metres de desnivell positiu. I diumenge, sobre la mateixa hora, anirem cap el Camp 3. Aquest dia serà crucial pels nostres interessos perquè és un tram molt llarg i amb algunes seccions perilloses a causa del gel (aquesta temporada hi hagut diferents accidents d'alpinistes en aquesta zona). Ens interessa molt arribar d'hora, i amb el temps suficient, per fondre la neu i descansar el màxim possible perquè el mateix diumenge, cap a les 20 h, sortirem en direcció al cim del Broad Peak", deia ahir el mateix Mingote, cap de l'expedició.

A més, va explicar que aquesta temporada encara no ha estat possible equipar amb corda fixa el tram que va des del Camp 3 fins el cim. De fet, aquest any ningú ha conseguit coronar aquesta muntanya. "No serà fàcil aconseguir arribar a dalt de tot del Broad Peak, però ningú va dir que ho seria. En Lluis, en Carlos i jo tenim la motivació molt alta i els nostres estòmacs comencen a notar els nervis del dia anterior a l'atac al cim". Una altra de les preocupacions de l'expedició és l'estat en què pugui estar la tenda muntada al Camp3, ubicada a més de 7.000 metres d'alçada, després dels forts vents que hi ha hagut durant les últimes hores.

Aquesta ascensió al Broad Peak forma part del repte de Mingote anomenat World Record Guinness 3x2x8000, el qual consisteix en pujar els tres cims més alts del món -Everest (8.844 m), K2 (8.611 m) i Kanchenjunga (8.586 m)- i el Broad Peak (8.047 m), el Manaslu (8.156 m) i el Lhotse (8.516 m) en un any. En el següent enllaç podeu seguir el diari de l'expedició que l'alpinista paretà publica al diari Som: https://www.somparets.cat/articles/record-guiness-3x2x8.000-per-sergi-mingote.

D'altra banda, aquest és l'enllaç del RaceTracker (http://racetracker.es/rt/2x3x8000), el qual us indicarà en directe la posició on es troba l'expedició en cada moment.

 

Edicions locals