Mollet serà diumenge la sortida i l'arribada del 38è Critèrium del Vallès Júnior

La meta estarà situada a l'avinguda de la Llibertat

Esports

Les autoritats durant l'acte de presentació
Les autoritats durant l'acte de presentació | Sergi Escudero

Bigues i Riells, Caldes de Montbui, Lliçà d'Amunt, Lliçà de Vall, Martorelles, Mollet del Vallès, Parets del Vallès, Sant Feliu de CodinesSergi Escudero

Avui s'ha presentat a la Sala d'Actes de l'Ajuntament de Mollet del Vallès el 38è Critèrium del Vallès Júnior Gran Premi Diputació de Barcelona, que se celebrarà aquest diumenge. La sortida neutralitzada (10:15 h) i l'arribada seran a l'avinguda de la Llibertat de la ciutat baixvallesana. A la presentació hi han assistit Josep Monràs, alcalde de Mollet, Toribio Muga, president del Club Ciclista Mollet, Gabriel Vela, membre de la junta directiva i director de la cursa i Joaquim Vilaplana, president de la Federació Catalana de Ciclisme.

El recorregut serà de 85 quilòmetres i, a banda de Mollet, passarà per Parets del Vallès, Lliçà de Vall, Lliçà d'Amunt, Santa Eulàlia de Ronçana (on hi haurà una meta volant), Bigues i Riells, Sant Feliu de Codines, Caldes de Montbui, Sentmenat i Polinyà. 

Enguany hi participaran 13 equips masculins i 5 femenins vinguts de llocs com València, Alacant, Osca, Castelló, Saragossa o, fins i tot, Midi Pyrénnés. També hi participaran els clubs vallesans Transluján-CC Mollet i el Club Ciclista Lliçà. 

"Aquest criteri té un pressupost de 22.000 euros", ha explicat Toribio. "Als equips els hi hem de pagar l'estada perquè en aquestes categories no tenen massa patrocinadors", ha afegit. "És una prova exigent i un referent en la categoria júnior", ha dit Vilaplana. 

D'altra banda, el dia abans, dissabte, es disputarà una contrarrellotge de 6,5 quilòmetres amb sortida i arribada a Martorelles en la qual participaran els mateixos equips. Els organitzadors han notat una increment en el nombre d'equips que participen en el critèrium des que el dia abans es disputa aquesta prova.

A l'octubre, cloenda a Mollet de la temporada de les escoles de ciclisme de Catalunya

Avui Toribio també ha anunciat la celebració, el 12 d'octubre, de la cloenda de la temporada de les escoles de ciclisme de Catalunya, que en total en són 31. Aquell dia hi haurà una entrega de premis i una prova que tindrà els carrers de Mollet com a recorregut. L'esdeveniment forma part dels actes del 90è aniversari del Club Ciclista Mollet.

Edicions locals