Els vallesans Josep Antoni Fernández 'Fer', l'associació Cor Claverià l'Aliança i Marduix Teatre, Creu de Sant Jordi

En reconeixement pels serveis prestats a Catalunya en la defensa de la seva identitat

Cultura, Societat

Imatge dels primers anys del Cor Claverià de Lliçà d'Amunt
Imatge dels primers anys del Cor Claverià de Lliçà d'Amunt

Lliçà d'Amunt, Mollet del Vallès, Sant Esteve de Palautordera

L'associació Cor Claverià l'Aliança de Lliçà d'Amunt, la companyia Marduix Teatre de Sant Esteve de Palautordera i el dibuixant molletà Josep Antoni Fernández Fer rebran la Creu de Sant Jordi, un dels màxims reconeixements que pot rebre una persona o una entitat per part de la Generalitat de Catalunya.

L'il·lustrador Fer, de Mollet, rebrà el reconeixement per la seva trajectòria com a humorista gràfic en mitjans de gran difusió. La Generalitat també destaca la seva tasca en el camp de la docència i en la difusió de valors democràtics i cívics, a més de la seva "profunda vinculació amb el teixit cultural i un infatigable activisme social". Fer també és impulsor dels Premis Internacionals d'Humor Gat Perich, que posen de relleu l’enorme poder transformador de l’humor. Entre les moltes col·laboracions en mitjans de comunicació, Fer va ser dibuixant durant 10 anys a la cooperativa Contrapunt, editora del diari Som.
 
Per la seva banda, l'associació Cor Claverià l'Aliança va ser fundada l'any 1916 amb l'objectiu de difondre els cants religiosos de la parròquia de Lliçà d'Amunt. El govern li reconeix el fet que s'hagi constituït com a cor claverià "seguint la influència de l'obra musical i l'esperit cívic de Josep Anselm Clavé", així com la seva contribució "a dinamitzar la vida social i cultural del Vallès Oriental". L'executiu català també destaca la seva implicació amb l’activitat coral d’arreu de Catalunya, que la constitueix com "un bon exemple de construcció de país". 
 
Finalment, Marduix Teatre, fundada per Joana Clusellas i Jordi Pujol, rebrà la distinció en reconeixement a una trajectòria de més de quaranta anys en què ha contribuït a renovar el teatre popular. La Generalitat també la distingeix perquè "la seva ductilitat i la bona convivència entre actors, ninots, objectes i música són una bona mostra de la qualitat del seu art", a més de per haver contribuït "valuosament" a projectar arreu la llengua i la cultura catalanes a través de les seves actuacions i iniciatives culturals.
 
El Govern de la Generalitat concedeix enguany la Creu de Sant Jordi a 31 personalitats i 24 entitats que s’han destacat pels serveis prestats a Catalunya en la defensa de la seva identitat o, més generalment, en el pla cívic i cultural.
 

Edicions locals