Més de 10.000 participants a les activitats d’educació ambiental del Consorci de Residus

El Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental ha ofert activitats a 77 escoles de la comarca

Societat

Més de 10.000 participants a les activitats d’educació ambiental del Consorci de Residus
Més de 10.000 participants a les activitats d’educació ambiental del Consorci de Residus

Vallès Oriental

Des del mes de setembre, més de 10.260 alumnes i grups d’adults han participat a un total de 471 activitats programades pel Consorci en el marc del Programa d’Educació Ambiental que ofereix cada any als municipis consorciats.

El drac de 4 colors ha estat, un any més, l’activitat que més s’ha realitzat amb un total de 126 tallers i 2.669 participants, el 26% del total, seguida pel taller Cada cosa al seu lloc amb 951 participants.

Les visites a les instal·lacions gestionades pel Consorci també han registrat molt bona participació: 950 participants han visitat les deixalleries i han pogut conèixer com es valoritzen el residus que hi portem. La planta de digestió anaeròbica de compostatge ha rebut la visita de 640 persones que han comprovat com es transforma la matèria orgànica provinent de la recollida selectiva en energia elèctrica i compost.

Noves activitats

El Consorci ja prepara les activitats del curs vinent, amb tres novetats destacades: per a educació infantil s’ha dissenyat el Trencaclosques del reciclatge, taller participatiu per conèixer què va a cada contenidor; per a educació primària, de primer a sisè, l’oferta s’amplia amb un taller sobre malbaratament alimentari: Amb el menjar no s’hi juga. Per a estudiants d’ESO i batxillerat s’ha creat un taller sobre energies renovables procedents del tractament dels residus: Enllacem amb les renovables.

El programa d’activitats d’educació ambiental s’adreça a estudiants d’educació infantil, primària, secundària obligatòria (ESO) i a estudiants de batxillerat i cicles formatius, així com a altres centres educatius específics. Els tallers i les activitats també s’adapten a grups d’adults i familiars.

Les activitats d’educació ambiental s’ofereixen des del curs 1999-2000. Des d’aleshores han participant 124.377 persones de diferents municipis.

Edicions locals