Montornès convoca la beca de recerca històrica dotada amb 6.000 euros

El termini per presentar el treball és fins al 5 d'octubre

Societat

Montornès convoca la beca de recerca històrica dotada amb 6.000 euros
Montornès convoca la beca de recerca històrica dotada amb 6.000 euros | Arxiu Municipal de Montornès

Montornès del Vallès

L'Ajuntament de Montornès ha obert la convocatòria de la novena edició de la Beca Montornès de Recerca Històrica, dotada amb 6.000 euros i la possible publicació del treball resultant. El termini de presentació dels projectes es perllongarà fins al 5 d’octubre.

La beca, creada l'any 2002 i amb una periodicitat biennal, està oberta a propostes que han de tractar algun aspecte relacionat amb la història de Montornès del Vallès des de l’àmbit de les ciències socials (Consulteu les bases).

Pot optar a la beca, qualsevol persona física que acrediti com a mínim la titulació universitària de primer cicle o qualsevol persona jurídica relacionada amb el món de la cultura. Els projectes s’han de redactar en llengua catalana i han de tenir una configuració lliure i una extensió no superior a 20 fulls. Qui guanyi tindrà dos anys per desenvolupar el treball de recerca. 

El jurat que seleccionarà el projecte guanyador està integrat per persones de l’àmbit acadèmic de reconegut prestigi. En aquesta edició estarà format per l’egiptòloga Emma González, per l’arqueòleg Josep Guitart, per la historiadora Mercè Morales, per l'escriptor Ignasi Riera; per l’historiador Jaume Sobrequés, i per la historiadora Maria Àngels Suàrez. També formarà part del jurat l’alcalde del municipi, José Antonio Montero i l'arxiver municipal, Nicolau Guanyabens, que actuarà com a secretari.

La resolució del jurat es farà pública a finals de novembre o principis de desembre de 2018, en un acte públic, coincidint amb les festes de Sant Sadurní.

L'última beca atorgada, la de 2016, la va rebre Èlia Montagud Blas, amb el treball La transformació del paisatge agrari en el municipi de Montornès del Vallès (1950-2015).

Edicions locals